Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventis renova fins a 2029 el contracte d’operació en Pays de Montbéliard
8 de gener de 2024
Després de set anys al capdavant de la gestió de la mobilitat a la regió de Pays de Montbéliard, Moventis ha estat designat de nou operador delegat per a gestionar la xarxa de mobilitat fins a l’any 2029.

La renovació del contracte de Moventis s’ha confirmat aquest mes de desembre per les autoritats locals de Pays de Montbéliard Agglomération. Cal destacar que un dels factors decisius en favor de Moventis per a aconseguir la renovació ha estat la valoració molt positiva de la qualitat de la gestió duta a terme durant els primers set anys.

Aquest nou contracte representa una gran oportunitat per a Moventis de poder continuar consolidant la xarxa évolitY en territori francès. Per a Gregory Carmona, General Manager de Moventis Pays de Montbéliard, els reptes per a la nova etapa passen per “continuar digitalitzant l’empresa, modernitzar els serveis per a les persones usuàries i també per a assumir nous compromisos amb la comunitat local”.

Un exemple de gestió multimodal

A més de que va ser una de les seves principals operacions fora d’Espanya, Moventis ha aconseguit fer de Pays de Motbéliard un cas d’èxit gràcies al model de mobilitat pública multimodal que ha desenvolupat en aquesta conurbació de més de 70 municipis de grandària mitjana. En concret, Moventis ofereix i centralitza tots els serveis de mobilitat (urbana, escolar, micro mobilitat, serveis PMR, a demanda o carpooling), amb una gestió única i eficient, i que clarament facilita la gestió de l’administració. En concret, Moventis, a més de dur a terme el dia a dia de l’operació, també proposa i facilita el coneixement en matèria d’organització i gestió dels serveis, permetent així al gestor públic una presa de decisió més senzilla i controlada.

França, un país estratègic

En els últims anys, França s’ha convertit en un país rellevant per a Moventia i en particular per a Moventis. A més de Montbéliard, Moventis va guanyar en 2022 l’adjudicació del contracte per a gestionar el transport urbà i escolar de la Comunitat d’aglomeració del Pays de Grasse, a la regió francesa de Provença-Alps-Costa Blava. A més, la companyia també compta amb serveis de micro mobilitat (bicicletes públiques) en ciutats tan rellevants com són París, Marsella i Clermont-Ferrand.