Skip to content

Comunicación > Actualidad

Nou servei de bicicleta pública per a CityBike Global
11 de febrer de 2022

Barcelona. 9 de febrer de 2022 CityBike Global i L’Àrea Metropolitana Gdańsk-Gdynia-Sopot han signat el contracte per a la posada en marxa del nou servei de bicicleta pública compartida Mevo. El servei constarà de 4.200 bicicletes, de les quals 3.100 elèctriques distribuïdes en els 16…

Barcelona. 9 de febrer de 2022 CityBike Global i L’Àrea Metropolitana Gdańsk-Gdynia-Sopot han signat el contracte per a la posada en marxa del nou servei de bicicleta pública compartida Mevo. El servei constarà de 4.200 bicicletes, de les quals 3.100 elèctriques distribuïdes en els 16 municipis abans de juny del 2023 municipis de la Metròpoli abans de juny de 2023.

 

CityBike Global, companyia líder en micro mobilitat a Europa i Amèrica Llatina, és l’empresa adjudicatària del servei públic de bicicleta compartida en l’Àrea Metropolitana de Gdańsk-Gdynia-Sopot, després de signar el contracte per a implementar aquest nou servei en la Metròpoli. La companyia reforça així la seva presència a nivell europeu i consolida el seu lideratge internacional en el servei de bicicleta compartida que ja ofereix en ciutats com Hèlsinki, Espoo, Vantaa, Clermont Ferrand, Lima i, a partir del mes d’abril d’enguany, a la ciutat d’Estocolm.

En paraules de Michal Glaser, president de l’Àrea Metropolitana de Gdansk-Gdynia-Sopot, la signatura del contracte amb un nou operador deixa enrere la primera etapa de Mevo i els dos anys de dura lluita amb els procediments de la llei polonesa de contractació pública. Va afegir que el mateix tipus de bicicleta es presentarà aviat a Estocolm, i que aquestes bicicletes estan sent utilitzades ja en importants ciutats europees. Va concloure que això permetrà una bona cooperació i que els habitants de la Metròpoli podran gaudir d’aquestes bicicletes en 2023.

Per part seva, Jordi Cabañas Faura, Director General de CityBike Global, va manifestar l’interessant que és aquest projecte a l’ésser la metròpolis de Gdansk-Gdynia-Sopot la quarta més gran de Polònia, amigable amb el transport sostenible, les persones i els empresaris, i l’orgull que com a empresa global representava el poder oferir aquests serveis, no sols per tractar-se d’una nova ciutat, sinó especialment per ser el primer projecte a Polònia en el context dels plans de desenvolupament en el mercat polonès (CBG participa actualment en la licitació de la bicicleta pública compartida en la Metròpolis d’Alta Silèsia-Zalebie), comprometent-se a fer tot el possible per a complir amb els seus requisits. Va concloure donant les gràcies a totes les autoritats locals i, especialment, a tot l’equip de Mevo en l’Àrea Metropolitana.

CityBike Global tindrà fins a juny 2023 per a completar el llançament de tot el sistema en 16 municipis. Kolbudy i Kosakowo es van unir també als 14 governs locals que van participar originalment en el projecte (Gdańsk, Gdynia, Sopot, Żukowo, Reda, Pruszcz Gdański, Tczew, Sierakowice, Rumia, Somonino, Stężyca, Kartuzy, Puck i Władysławowo). D’aquí l’augment del nombre d’estacions de recollida i devolució de bicicletes, de 660 a 717.