Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventis guanya l’adjudicació pública del servei de transport urbà de L’Hospitalet, El Prat i altres municipis del Baix Llobregat pels pròxims set anys
18 de gener de 2024
• L’operació comptarà amb una plantilla de 257 empleats i una flota de fins a 119 autobusos.

Moventis, divisió de mobilitat col·lectiva de Moventia, ha guanyat l’adjudicació pública del ‘Servei de transport urbà de l’Hospitalet, El Prat i altres municipis del Baix Llobregat’, que es troba sota la titularitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Es tracta d’una operació que inclou un total de 14 línies que connecten als habitants de L’Hospitalet i El Prat amb diferents àrees urbanes i interurbanes de les comarques del Barcelonès i Baix Llobregat, com són Barcelona, Esplugues, Cornellà, Sant Joan Despí, Sant Feliu i Sant Just Desvern.

El servei de transport públic es començarà a operar durant el mes d’abril 2024 i compta amb un valor estimat de 297.186.015 euros per a una durada inicial de set anys i la possibilitat de prorrogar-se per tres anys addicionals. En total, està preaparença donar servei a 13,5 milions de persones usuàries cada any.

Aquest contracte de gran rellevància consolida la presència de Moventis en l’àrea de la segona ciutat més gran per població de Catalunya, només precedida per Barcelona, amb més de 275.000 habitants. A més, la nova operació reforça i complementa la posició de Moventis, i de Moventia com a grup, en el territori, on és un dels principals operadors de transport de passatgers per carretera amb una àmplia presència a les províncies de Barcelona, Girona i Lleida.

L’operació del servei comptarà amb una flota composta per fins a 119 vehicles que s’aniran incorporant de manera progressiva. A més, la companyia incorporarà també gradualment nous vehicles baixos en emissions, incloent-hi elèctrics i híbrids, que reemplaçaran als vehicles més antics de la flota actual.

Una part fonamental d’aquest projecte és la dedicació de Moventis cap a la qualitat del servei i la satisfacció dels usuaris, compromís que s’uneix a l’interès de la AMB d’oferir la màxima qualitat de transport públic a tots els ciutadans. Per a això, Moventis comptarà amb una plantilla dedicada de 257 professionals que seran subrogats de la concessionària anterior, la qual cosa garanteix una transició fluida i una continuïtat operativa que generi el mínim impacte entre les persones usuàries del servei.

“Estem molt il·lusionats amb aquest nou desafiament i treballarem per a oferir a totes les persones usuàries un servei de transport públic eficient i de qualitat, amb l’objectiu de continuar millorant dia a dia la mobilitat dels veïns i veïnes de L’Hospitalet, així com dels municipis confrontants. Per a aconseguir-ho, comptem amb una àmplia experiència i un profund know-how en l’àmbit de la mobilitat col·lectiva que hem desenvolupat amb èxit en diferents països mitjançant un equip de treball eficient i tecnologies pròpies”, assegura Josep Maria Martí, CEO de Moventis. “A més, iniciar una nova operació amb la AMB en l’àrea del segon major municipi de Catalunya i els seus municipis confrontants suposa per a Moventis l’oportunitat d’intensificar la seva presència en la primera corona de Barcelona i, amb això, treballar i col·laborar en el desenvolupament d’una mobilitat més sostenible en la metròpoli de Barcelona”, afegeix.

A més del nou contracte de línies urbanes i interurbanes, Moventis opera també des del mes d’octubre de 2023 el servei de transport públic especial per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) de L’Hospitalet, conegut també com a ‘porta a porta’. Aquesta nova adjudicació és un agregat al servei ja existent i comporta les operacions amb microbús, fins a comptar amb un total de 13 línies, i de taxis adaptats.