Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia renova l’acord de col·laboració amb la Fundació Esclerosi Múltiple per la millora de la mobilitat de les persones que pateixen aquesta afecció
27 de març de 2024
La companyia experta en mobilitat referma el seu suport al projecte multicèntric de la Fundació Esclerosi Múltiple, que va atendre 1.394 persones al 2023.

Moventia, empresa familiar, multinacional i experta en millorar les connexions de la societat mitjançant la mobilitat, i la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM), entitat privada sense afany de lucre que treballa per aturar l’impacte de la malaltia en la vida de les persones amb esclerosi múltiple i el seu entorn, han signat la renovació de l’acord de col·laboració iniciada al 2016. En concret, ambdues entitats han acordat prosseguir amb la col·laboració en el projecte multicèntric d’atenció domiciliària i mobilitat com a efecte dels bons resultats obtinguts en el darrer exercici.

Moventia ha demostrat un cop més el seu compromís amb la mobilitat de les persones. Durant tot el 2023, l’empresa experta en mobilitat ha donat suport al servei multicèntric de la fundació. La seva ajuda ha consistit en la destinació de fons per cobrir econòmicament els desplaçaments dels treballadors i treballadores de FEM que acudeixen als domicilis de les persones amb de tot el territori català. La implicació de la companyia familiar ha permès assegurar que 12 persones (tres homes i nou dones) amb limitacions de mobilitat, hagin pogut rebre sessions presencials. En global, durant el 2023, el projecte multicèntric de millora de la mobilitat i d’atenció domiciliària impulsat per la Fundació Esclerosi Múltiple ha impactat a un total de 1.394 persones amb esclerosi múltiple, que han rebut 2.001 sessions presencials i 394 sessions online.

A banda del suport de Moventia en el projecte multicèntric de mobilitat i d’atenció domiciliària, la multinacional de transport tornarà a ser partner de la fundació en la campanya Mulla’t que lidera l’entitat solidària i que té com a finalitat recaptar 300.000 euros que permetin seguir acompanyant a les persones amb esclerosi múltiple i destinar fons a la recerca amb l’objectiu de convertir la malaltia en història. D’aquesta manera, l’empresa experta en mobilitat recolzarà un any més la campanya, promovent també la crida de voluntariat corporatiu.

Rosa Masriera, directora executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple, ha valorat positivament el conveni. “El compromís de Moventia amb l’excel·lència i la innovació ha permès oferir serveis a més persones. I a més, estem parlant d’un servei que esdevé clau per a persones amb esclerosi múltiple i poca mobilitat.”

Per la seva banda, Sílvia Martí, vicepresidenta corporativa, comunicació interna i institucional de Moventia, ha agraït la confiança a la FEM: “Per a Moventia es essencial participar en iniciatives que lluitin contra les malalties, que promoguin la seva investigació o que millorin la vida dels seus pacients. És per això que reforcem el nostre compromís amb la societat que ens envolta amb iniciatives com la de la Fundació Esclerosi Múltiple, que avala el nostre propòsit de responsabilitat social i ens impulsa a seguir lluitant per un futur millor per a tothom”.

L’esclerosi múltiple és coneguda com la malaltia de les 1.000 cares, i en molts casos els pot afectar la mobilitat. Quan aquesta afectació es fa més evident, inclús pot derivar en que la persona deixi de rebre rehabilitació per la incapacitat de desplaçar-se fins al centre sanitari. Diferents estudis però, han demostrat que el fet de continuar rebent sessions de fisioteràpia pot ajudar a reduir la pèrdua de mobilitat, i en alguns casos, millorar-la. És per això per lo qual Moventia i FEM refermen la seva relació treballant de la mà amb l’objectiu de promoure la millora dels pacients i la facilitat del seu accés a teràpies.