Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia recolza els micropobles de Catalunya mitjançant el patrocini del Festival Itinera Parlem
28 d’abril de 2023

En la seva aposta per recolzar als territoris en els quals opera, Moventia torna a ser patrocinadora del Festival Itinera Parlem en la seva tercera edició, se celebra del 1 d’abril al 31 d’octubre. El projecte, creat entre la Associació de Micropobles de Catalunya i Aktive, va néixer l’any 2021 amb l’objectiu de donar…

En la seva aposta per recolzar als territoris en els quals opera, Moventia torna a ser patrocinadora del Festival Itinera Parlem en la seva tercera edició, se celebra del 1 d’abril al 31 d’octubre.

El projecte, creat entre la Associació de Micropobles de CatalunyaAktive, va néixer l’any 2021 amb l’objectiu de donar a conèixer els micropobles, municipis de menys de 500 habitants, de Catalunya i els seus encants, acompanyats de música de qualitat en petit format.

El festival, en el qual participen més de 300 pobles, oferirà més de 200 concerts amb músics de Jazz, Blues, Gospel i Soul i amb la presència de grans referents de la música catalana. L’esdeveniment col·labora amb el conservatori del Liceu i l’escola de música Esmuc.

En la seva primera edició, el Festival Itinera va ser guardonat als Premis Impulsa per la Fundació Catalunya Cultura. La gran feina del festival va ser reconeguda per l’entitat gràcies al treball de desruralització mitjançant la cultura i la música, demostrant al seu torn que la cultura afavoreix a la transformació social.

Moventia comparteix aquesta visió i entén la cultura com una eina de transmissió de valors que fomenta el pensament crític, i que resulta un instrument de cohesió social i de desenvolupament d’una societat més activa. Per aquest motiu, Moventia impulsa i col·labora en accions i projectes que tenen com a objectiu fer arribar una cultura de qualitat del territori a totes les persones.

Moventia disposa del Segell IMPULSA CULTURA de la Fundació Catalunya Cultura, en reconeixement a la seva vinculació i implicació per promoure la cultura catalana.