Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia participa en la jornada d’internacionalització ‘Per què Europa’ impulsada per l’Ajuntament de Sant Cugat
8 de març de 2024
Aquest dijous, l’Ajuntament de Sant Cugat ha estat l’escenari de la jornada d’internacionalització ‘Per què Europa? Construint junts la projecció internacional de Sant Cugat del Vallès’.

Aquest dijous, l’Ajuntament de Sant Cugat ha estat l’escenari de la jornada d’internacionalització ‘Per què Europa? Construint junts la projecció internacional de Sant Cugat del Vallès’. L’esdeveniment, celebrat en el claustre del Museu del Monestir, ha reunit a destacades empreses i institucions acadèmiques i culturals de la ciutat per a presentar les línies estratègiques d’internacionalització i el mapa de fons de la Unió Europea impulsat des del consistori.

La jornada ha estat inaugurada i presentada pel regidor d’Empresa, Innovació i Internacionalització i Energia de l’Ajuntament de Sant Cugat, Sr. Albert Salarich i, després de la seva presentació, s’ha donat pas a una taula rodona que ha comptat amb la participació de referents locals amb experiència en projectes cofinançats per les institucions europees, com Sant Cugat Creix, Fundació privada Música Simfònica i de Cambra, Escola Àgora, Escola d’Art i Disseny i Moventia, en representació també de Sant Cugat Empresarial (SCE).

Elena Aguarta, regulatory affairs de Moventia, ha destacat l’ampli portfoli de subvencions de Moventia, tant de fons europeus com de fons Next Generation, a causa de les diverses activitats en l’àmbit de la mobilitat col·lectiva i individual que desenvolupa la companyia. . En concret, ha assenyalat que “l’experiència de Moventia amb aquestes subvencions es remunta fins i tot abans de la pandèmia i avui sumem més de 400 sol·licituds centrades en quatre àrees: digitalització, renovació de flota, infraestructura de recarrega i plaques solars”.

La responsable d’assumptes reguladors de Moventia ha recordat també que, al contrari del que pot semblar, la gran empresa té majors límits a l’hora de sol·licitar aquest tipus d’ajudes. “Més enllà del tràmit burocràtic i els constants canvis en els criteris durant els processos de sol·licitud, per a la gran empresa el màxim percentatge de subvenció és del 15%, per la qual cosa cal estar molt segur del projecte que es vol desenvolupar i encapritxar-se d’ell”. A això ha afegit una recomanació per a les organitzacions amb menys experiència i recursos, als qui aconsella anar sempre de la mà de professionals “que t’ajudin a trobar finestres que siguin realment interessants per a cada organització, en cas contrari és molt fàcil perdre’s durant el procés”. No obstant això, Elena Aguarta també ha emfatitzat els beneficis d’aquestes ajudes. “Coneixes a gent i projectes molt interessants de tots els racons del món. És molt enriquidor i un clar incentivador per a posar en marxa noves idees que contribueixin a la millora de l’empresa i també del conjunt de la societat. Animo a totes les organitzacions al fet que ho facin”. La resta de la taula ha estat composta per Miquel Martínez, president de Sant Cugat Creix; Josep Ferré, vicepresident de la Fundació privada Música Simfònica i de Cambra; Jordi Ros, director de l’Escola Àgora; i Eva Virgili, directora de l’Escola d’art i disseny.