Skip to content

Comunicación > Actualidad

Miquel Martí a Desperta BCN!
28 d’abril de 2023

El president de Moventia, Miquel Martí, ha participat aquest divendres al fòrum ‘Desperta BCN!’ organitzat per Crónica Global, Metrópoli i El Español i que té l’objectiu de reflexionar i debatre sobre el futur de la capital catalana. En concret, Miquel Martí ha intervingut en una…

El president de Moventia, Miquel Martí, ha participat aquest divendres al fòrum ‘Desperta BCN!’ organitzat per Crónica Global, Metrópoli i El Español i que té l’objectiu de reflexionar i debatre sobre el futur de la capital catalana. En concret, Miquel Martí ha intervingut en una taula sobre mobilitat juntament amb Mayte Castillo, directora de Rodalies de Catalunya, i el periodista Manel Manchón, director adjunt de Metrópoli.

Durant la seva intervenció, el president de Moventia ha destacat que l’èxit de la mobilitat a l’àrea de la Gran Barcelona, que suma prop de 4 milions d’habitants, comporta dos grans reptes: “El primer, una aposta decidida pel transport públic a la segona corona per doblar la quota de mercat actual del 20% (mentre a la primera puja fins al 55%). El segon, indubtablement, el repte de la descarbonització”. En un context en què totes les mirades de la sostenibilitat estan posades al sector del transport, Miquel Martí ha apostat per “una gran aliança publicoprivada per afrontar el gran projecte de descarbonitzar les nostres flotes. Ni les administracions ho poden fer en solitari, ni tampoc les companyies privades. Per tant, cal una aliança ara, des de ja, per garantir que puguem utilitzar els fons Next Generation per a aquest fi”.

Preguntat per la continuïtat del tramvia a la Ciutat Comtal, un dels temes principals de la precampanya de les eleccions municipals, Miquel Martí sostenia que “el debat del tramvia ha de ser sòlid, objectiu i amb dades. Les enquestes avalen l’èxit d’aquest mitjà de transport des de fa molts anys i des del meu punt de vista no hi hauria cap dubte sobre la continuïtat”.