Skip to content

Comunicación > Actualidad

L’Ajuntament de Barberà del Vallès i Moventis presenten un acord per formar professionals del transport a la ciutat i incorporar-los al mercat laboral
13 de març de 2024
L’Ajuntament de Barberà del Vallès, a través de la Fundació Barberà Promoció, i Moventis, divisió de mobilitat col·lectiva de Moventia, han presentat un conveni de col·laboració per formar professionals del transport a la ciutat.

L’Ajuntament de Barberà del Vallès, a través de la Fundació Barberà Promoció, i Moventis, divisió de mobilitat col·lectiva de Moventia, han presentat un conveni de col·laboració per formar professionals del transport a la ciutat. L’objectiu del curs, aprovat mitjançant el conveni d’ambdues entitats i que compta amb la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, és doble. Per una banda, cobrir la manca de professionals de la conducció en el sector del transport de viatgers per carretera i, de l’altra, oferir una oportunitat a persones en situació d’atur o, amb la intenció de redissenyar el seu futur professional.

L’acord contempla la contractació del 40% de l’alumnat en alguna de les empreses de Moventis, un cop obtingudes les habilitacions requerides. Per a l’alumnat que no sigui contractat per Moventis, la Fundació Barberà Promoció ofereix la inscripció a la seva borsa de treball facilitant la cerca d’ofertes i d’oportunitats laborals adients al seu perfil.

La formació, que s’impartirà a càrrec d’APTIBUS, centre formatiu de Serveis Professionals per la Conducció i col·laborador de Moventis, es durà a terme a les instal·lacions municipals. El curs té una durada de 295 hores, s’adreça a persones en situació d’atur, majors de 24 anys i amb permís de conducció B vigent, i ofereix la formació requerida per a la presentació a les proves per l’obtenció del carnet de conduir D i per als exàmens del CAP inicial-viatgers.

La presentació d’aquest acord s’ha celebrat de la mà de l’alcalde de Barberà del Vallès i president de la Fundació Barberà Promoció, Xavier Garcés Trillo, del 2n tinent d’Alcaldia de Serveis Centrals i Desenvolupament Econòmic i Social, Pere Pubill i Linares, del 5è tinent d’Alcaldia i regidor de Mobilitat, Transport Públic i Zones d’Estabilització, Joan Muñoz Altimira, de la vicepresidenta Corporativa, Comunicació Interna i Institucional de Moventia, Sílvia Martí Escursell, i de la directora de Recursos Humans de Moventia, Marga Pedreira Gomez, a l’edifici de la Torre d’En Gorgs, seu de la Fundació Barberà Promoció. En paraules de l’alcalde “Aquesta col·laboració és un pas significatiu cap a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i cap a la construcció d’una comunitat més pròspera i equitativa per a tothom, reconeixent la urgència d’abordar desafiaments com ara el canvi climàtic, la desigualtat social i la preservació dels nostres recursos naturals.” El fet de prioritzar les dones en la realització d’aquesta formació, “ens permet crear un futur on el talent i les habilitats de cada persona són reconegudes i valorades, sense importar-ne el gènere” ha afegit el batlle.

Per la seva part, Sílvia Martí ha destacat l’optimisme amb el qual s’inicia el conveni: “Des de Moventia, mitjançant la nostra vertical experta en mobilitat col·lectiva, desitgem que aquesta col·laboració publicoprivada sigui el començament d’un gran procés de formació dels millors professionals. Formar part d’una iniciativa com aquesta, que promourà oportunitats laborals i suposarà una empenta per a persones en situació d’atur o en cerca de feina, donant-li eines per a evolucionar professionalment, reforça la identitat social que abandera Moventia”.

L’Ajuntament col·labora amb Moventis en tot el procés de selecció i formació amb l’objectiu de preparar a professionals que puguin incorporar-se al mercat laboral en un servei com el transport públic, un dels pilars de la sostenibilitat de les ciutats la cohesió del territori i el respecte pel medi ambient.

Moventis compta amb una experimentada experiència en l’impuls de cursos i formacions per la habilitació integral de nous professionals del transport de persones. Des de 2019 fins a 2023, la divisió de mobilitat col·lectiva de Moventia ha impulsat 17 cursos de formació i inserció laboral a diversos municipis catalans. En aquest temps, 259 persones han estat formades per l’empresa i s’ha contractat a un total de 113 professionals al grup.