Skip to content

Comunicación > Actualidad

TRAM i Moventia signen un conveni amb Sant Joan de Déu d’accés a la mobilitat per a persones sense llar
18 de desembre de 2017

El passat 15 de desembre de 2017, TRAM i Moventia han signat un conveni de col·laboració amb Sant Joan de Déu Serveis Socials de Barcelona i l’Obra Social Sant Joan de Déu per impulsar el projecte d’accés a la mobilitat per a persones en situació de sense llar….

El passat 15 de desembre de 2017, TRAM i Moventia han signat un conveni de col·laboració amb Sant Joan de Déu Serveis Socials de Barcelona i l’Obra Social Sant Joan de Déu per impulsar el projecte d’accés a la mobilitat per a persones en situació de sense llar. Aquest acord, que s’emmarca en les actuacions que totes dues companyies realitzen com a empreses socialment responsables, suposa l’aportació de 60.000 euros per a facilitar el transport públic de les persones ateses des de diferents programes socials. En concret, aquest ajut incideix directament en 267 homes i dones d’entre 18 i 70 anys, el 60% de les persones ateses anualment per Sant Joan de Déu Serveis Socials – Barcelona. 

A l’acte de signatura de l’acord, que ha tingut lloc al Centre Residencial d´Inclusió Hort de la Vila, hi ha participat: el president i secretària del Consell de Moventia, Miquel i Sílvia Martí; el president i el director general de TRAM, Felip Puig i Humberto López Vilalta; el director de Sant Joan de Déu Serveis Socials – Barcelona, Salvador Maneu; i el director de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota. 

Sant Joan de Déu Serveis Socials – Barcelona té com a missió fer possible la recuperació de les persones sense llar, mitjançant l’atenció integral i l’acompanyament en el seu camí cap a la recuperació de la plena autonomia, sent una referència en aquest àmbit a la ciutat de Barcelona. Concretament, aquesta entitat atén cada any més de 500 persones, el que representa el 15% de la totalitat 2 de les persones en situació de sense llar a la ciutat, segons l’últim informe de Diagnosi de la XAPSLL (Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar), publicat el mes passat. Per la seva banda, l’Obra Social Sant Joan de Déu té com a missió la millora social i la canalització de la Solidaritat de la societat cap als diversos centres i projectes solidaris, així com desenvolupar programes de sensibilització i donar suport administratiu a la resta de centres de Sant Joan de Déu pel que fa a la captació de donacions. 

Amb aquesta signatura, que s’emmarca en les actuacions que totes dues companyies TRAM i Moventia, realitzen com empreses socialment responsables, sumen i alineen els seus valors referents al compromís amb la societat i les persones, i promoció de la mobilitat sostenible i segura amb els valors de Sant Joan de Déu. D’aquesta manera, faciliten l’accés a la mobilitat de persones sense llar mitjançant una aportació econòmica que permet finançar part del cost dels títols de transport que s’utilitzen durant un any. 

El projecte, impulsat per Sant Joan de Déu Serveis Socials – Barcelona, té com a objectiu donar accés gratuït a l’ús del transport públic a la ciutat de Barcelona i rodalia a les persones en situació de sense llar acollides als diferents programes d’atenció directa que porta a terme l’entitat, per tal que puguin assistir a les seves activitats 3 formatives, de treball o recerca de treball, visites mèdiques, activitats de reforç de socialització (com ara d’oci i culturals) i qualsevol altre tipus de gestió i activitat coordinada amb els tècnics de Sant Joan de Déu perquè els ajudin a sortir de la seva situació de vulnerabilitat

La col·laboració de TRAM i Moventia cobreix el 80% de la despesa en transport que Sant Joan de Déu ha tingut aquest any en els programes de Llars i Creu dels Molers. Aquesta ajuda incrementa l’ocupabilitat de les persones ateses ja que la mobilitat genera ocupació, obre oportunitats de millora i progrés personal, social i laboral, i a més accelera els processos de recuperació, autonomia i promoció de les persones.

En la signatura d’aquest conveni, Moventia, TRAM i les entitats de Sant Joan de Déu constaten que el fet de poder desplaçar-se per la ciutat és, sense cap mena de dubte, un dels elements clau i indispensable per combatre l’exclusió social. A més, cal tenir en compte que, en una ciutat com Barcelona, és essencial desplaçar-se per poder atendre multitud de responsabilitats i activitats de la vida quotidiana, com ara: assistir a una entrevista de feina, gaudir d’un temps d’oci i cultura, anar a la feina o al metge. Totes aquestes activitats suposen un gran nombre de desplaçaments, que les persones ateses a Sant Joan de Déu Serveis Socials – Barcelona realitzen en transport públic.