Skip to content

Comunicación > Actualidad

TCC a l’entrega dels premis EMAS Catalunya 2018
27 de novembre de 2018

El dia 17 d’octubre va tenir lloc el “Lliurament Premis EMAS Catalunya 2018 + Marketplace Ambiental” en el Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, esdeveniment presidit per l’Honorable Sra. Elsa Artadi i Vila, Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, comptant…

El dia 17 d’octubre va tenir lloc el “Lliurament Premis EMAS Catalunya 2018 + Marketplace Ambiental” en el Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, esdeveniment presidit per l’Honorable Sra. Elsa Artadi i Vila, Consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, comptant amb la presència dels responsables de les dues direccions generals que intervenen: Direcció general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic i Direcció general de Polítiques Ambientals i Medi Natural.

També es van lliurar uns reconeixements a les empreses que porten 10 anys amb EMAS a Catalunya, així com els certificats EMAS a les empreses que el van assolir durant els anys 2017 i 2018, entre les que es trobava TCC, S.A. i que va ser recollit per Núria Llopart de mans de la Sra. Mercè Rius, Directora General de Qualitat Ambienta i Canvi Climàtic.

Els Premis EMAS són una són una iniciativa d’àmbit català, portada a terme pel Club EMAS amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de ser un estímul per la millora del sistema de gestió ambiental EMAS així com una oportunitat per innovar la comunicació i la interrelació amb les diferents parts interessades.

Es realitzen cada dos anys i estan adreçats a qualsevol organització registrada EMAS que disposi, com a mínim, d’un centre ubicat a Catalunya cobert pel registre EMAS.

Hi ha tres categories de participació:

  • Millor Declaració Ambiental .
  • Millor acció de implicació de les parts interessades
  • Millora del comportament ambiental.

Enguany, i exclusivament per l’edició 2018, s’ha incorporat una quarta categoria:

  • Millor projecte en tàndem.

Com indica el títol de l’esdeveniment, aquest any el lliurament dels Premis EMAS va tenir lloc conjuntament amb la jornada anual Marketplace ambiental del projecte Tàndem, on es promou la col·laboració “win-win” entre empreses i entitats sense ànim de lucre per desenvolupar projectes ambientals de caràcter innovador i amb valor social. En la seva vuitena edició es van trobar empreses, entitats, institucions, grups de recerca i altres parts interessades per fer créixer la seva xarxa de contactes en l’àmbit del medi ambient i desenvolupar nous projectes amb valor social. Es van presentar projectes en tàndem que ja han estat un èxit i es van donar a conèixer d’altres a la recerca de col·laboració.

Els guanyadors dels premis van ser:

  • Premi a la millor Declaració AmbientalGRAMONA, S.A.. També es va lliurar una menció especial en aquesta mateixa categoria a GRUP B. BRAUN
  • Premi a la millor acció de implicació de les parts interessadesAcondicionamiento Tarrasense, centre tecnològic LEITAT amb el projecte “Llença’t a no llençar”. Projecte de sensibilització i implicació del personal de LEITAT en la prevenció i reutilització de residus en les seves instal·lacions.
  • Premi a la millora del comportament ambientalGestió Integral de Cementiris de Nomber (Grup Àltima) amb el seu projecte “Camí del Bosc” Disseny i construcció d’un nou espai integrat en el medi, que acull més de 4.000 urnes cineràries biodegradables i que al mateix temps fomenta la biodiversitat.
  • Premi al millor projecte en tàndem:  Pau Costa Foundation, cossos de gestió d’incendis GRAF Girona, explotacions ramaderes, Gremi de carnissers de les comarques gironines i Restaurant Mas Pi de Verges amb el tàndem “Ramats de foc” Projecte de cooperació per la prevenció d’incendis garantint la pastura al bosc i la comercialització de la carn i els productes làctics fruits del projecte.