Skip to content

Comunicación > Actualidad

Silvia Martí debat sobre la cultura en l’economia d’impacte
9 de febrer de 2023

El passat 2 de febrer, la nostra vicepresidenta corporativa, Sílvia Martí, va participar en un interessant debat sobre el paper de les arts escèniques en la economia d’impacte, promogut per la Fundació Catalunya Cultura, de la qual és també membre del Comitè Executiu. L’esdeveniment es…

El passat 2 de febrer, la nostra vicepresidenta corporativa, Sílvia Martí, va participar en un interessant debat sobre el paper de les arts escèniques en la economia d’impacte, promogut per la Fundació Catalunya Cultura, de la qual és també membre del Comitè Executiu. L’esdeveniment es va desenvolupar en el marc de la presentació de l’informe ‘El valor de la cultura. El papel de las artes escénicas y la música clásica en la economía de impacto’ i va tenir lloc a la Casa Seat de Barcelona.

Després de la presentació de l’anàlisi dut a terme per la sòcia de l’àrea d’estratègies i transaccions de Ernst & Young (EY), Cecilia de la Hoz, i la CEO de l’Escola Superior de Música Reina Sofía, Júlia Sánchez Abeal, es va donar pas a un debat moderat per la Business Managing Director del Diari Ara, Georgina Ferri, en el qual es van compartir diferents punts de vista sobre la importància de l’economia d’impacte i la seva conseqüent promoció en el sector cultural com un dels principals objectius de les empreses en els últims anys. La nostra vicepresidenta corporativa va estar acompanyada en aquest diàleg per la sòcia de Sustainability Strategy en Attalea, Alicia Rubí; la seva homòloga a Miura, Esther Sarsa, i el gerent de la Fundació Teatre Lliure, Valeri Viladrich.

Durant l’acte, Martí va evidenciar el ferm compromís del grup Moventia amb la cultura i l’impacte econòmic: “És cert que els projectes culturals necessiten mètriques. Però les empreses han de portar-ho en el seu ADN, han de creure en l’aportació, la inversió, el patrocini d’impacte. Si creus en això, pots apostar per la cultura”.

La Sílvia també va incidir en què “a les empreses se’ns veu sempre amb aquesta finalitat associada a taurons, però les que participen i creuen en això tenen el seu propi pressupost i destinen una part dels beneficis a accions socials i al retorn social, per la qual cosa va assegurar que “que se t’encaselli d’aquesta manera és també complicat”.

La participació de Martí en l’esdeveniment va ser una gran oportunitat per a donar a conèixer la gran feina que duu a terme Moventia per a contribuir a l’erradicació de problemes socials i mediambientals i promoure grans propostes socials, com la cultura, a través de les seves accions i inversions.

Cal recordar que des de 2021 Moventia compta amb el Segell d’Entitat Compromesa amb la Cultura de la Fundació Catalunya Cultura, en reconeixement a la seva vinculació i la missió de promoure la cultura catalana. Es tracta del primer segell de prestigi impulsat per aquesta fundació, en col·laboració amb la Càtedra de Responsabilitat Social Universitària de la Universitat de Girona, creat amb l’objectiu de donar visibilitat i reconèixer a aquelles empreses que contribueixen a mantenir i a reforçar la cultura de Catalunya.