Skip to content

Comunicación > Actualidad

Movento aterra a Madrid de la mà de Grupo Gil i creix amb les representacions de SEAT, CUPRA, Mazda, MG, Mitsubishi i Opel.
17 d’octubre de 2024
Movento continua el seu pla de creixement estratègic en el mercat espanyol amb la seva arribada a la Comunitat de Madrid, a través d’una aliança estratègica amb el Grupo Gil.
  • L’acord entre les dues companyies inclou la distribució, servei postvenda i reparació de les marques.
  • Després de l’entrada a Balears el mes de juliol, Movento completa la seva expansió territorial amb l’arribada al mercat de la capital espanyola.
  • L’Elisa Gil continuarà liderant el Grupo Movento a Madrid, aportant la seva experiència i lideratge en el procés de creixement i consolidació sota la nova aliança.

Movento, divisió de mobilitat privada de Moventia, continua el seu pla de creixement estratègic en el mercat espanyol amb la seva arribada a la Comunitat de Madrid, a través d’una aliança estratègica amb el Grupo Gil, un reconegut grup empresarial madrileny amb més de mig segle d’història, fundat pel Juan Pablo Gil.

Aquesta operació marca una fita clau en el pla d’expansió nacional de Movento, que recentment també ha entrat en el mercat balear gràcies a la seva associació amb Grupo Roxa, anunciada el mes de juliol passat.

La unió entre totes dues empreses es materialitza en l’adquisició per part de Movento d’una participació majoritària de control en els concessionaris del Grupo Gil. El grup ofereix un servei integral, amb distribució, postvenda i reparació per a les marques SEAT, CUPRA, Mazda, MG i Mitsubishi. En el cas d’Opel, el servei s’enfoca únicament en la postvenda en la capital. Gràcies a aquesta aliança, Movento amplia la seva cartera a 19 marques, sumant Mazda, MG i Mitsubishi a les 16 que ja representa a Catalunya i Balears, entre les quals es troben Mercedes-Benz (Movento Stern), Renault i Dacia (Movento Auser),Volkswagen, Audi, Škoda, SEAT i CUPRA (Movento Sarsa), Hyundai (Motorprim Movento), Land Rover i Jaguar (Movento Auto Pla Vic 4×4), a més de motos Honda (Movento Akaimoto) i el servei de reparació de Renault Trucks.

En Miquel Martí Pierre, CEO de Movento, ha subratllat la rellevància estratègica d’aquesta operació: “L’aliança amb el Grupo Gil suposa un pas important en la nostra estratègia d’expansió a Espanya, entrant a Madrid amb un soci de llarga trajectòria i un coneixement profund del mercat local. Aquesta unió ens impulsa a enfortir la nostra presència en un territori clau i avançaren la nostra aposta per la mobilitat del futur.”

Per la seva part, l’Elisa Gil, presidenta de Grupo Gil, ha destacat el valor de l’aliança amb Movento en un context de transformació del sector de l’automoció: “L’objectiu de l’aliança és formar una excel·lent proposta d’automoció en un àmbit tan complex i tan dinàmic com és la distribució d’automòbils i la mobilitat en general, davant els reptes presents i futurs, com ara la digitalització, les diverses formes de mobilitat, els canvis en energies alternatives i en general, la transformació del sector. Factors, tots ells, on la grandària dels representants de les marques creix en dimensió i en la seva proposta de valor”..

L’Elisa Gil continuarà liderant Grupo Movento a Madrid en aquesta nova etapa, aportant la seva experiència i lideratge en el procés de creixement i consolidació sota la nova aliança. Aquesta continuïtat garanteix la solidesa i el compromís de la companyia amb els seus clients i marques representades.

En termes de xifres consolidades, Movento preveu tancar 2024 amb una facturació global de 914 milions d’euros, dels quals 114 milions corresponen a Grupo Gil. La companyia compta amb 1.420 professionals en 64 centres repartits entre Catalunya, Balears i ara també a Madrid, i anticipa finalitzar l’exercici amb un total de 34.700 vehicles venuts, dels quals 5.700 unitats corresponen a Grupo Gil.

Aquesta aliança reforça el creixement de Moventia, un dels principals grups en el sector de la mobilitat, recolzat per més d’un segle de trajectòria i una visió 360º del sector. Amb una sòlida presència a Espanya, amb serveis a Catalunya, Balears, Madrid, Màlaga, Navarra i Astúries, Moventia continua consolidant-se com un referent nacional. A nivell internacional, la companyia familiar de la família Martí estén la seva presència en set països: Espanya, França, Portugal, l’Aràbia Saudita, Polònia, Finlàndia i Perú, impulsant solucions innovadores de mobilitat a través de les seves divisions Movento i Moventis.

Grupo Gil, un referent en el sector amb mig segle d’història

Grupo Gil va ser fundat en la dècada dels 70 i, des de llavors, ha acumulat més de 50 anys de presència en el mercat. Va començar la seva activitat amb la distribució de maquinària agrícola i, al 1981, va ampliar el seu enfocament al sector de l’automoció en convertir-se en representant d’Opel, sota el paraigua de General Motors amb el nom de Agrogil.

Actualment, el grup gestiona les concessions de SEAT, CUPRA, Mazda, MG i Mitsubishi a Madrid, oferint un servei integral de distribució, postvenda i reparació, a més d’oferir serveis postvenda per als clients d’Opel. Amb seus estratègicament situades a Alcalá de Henares, Torrejón de Ardoz, Rivas Vaciamadrid, Arganda i una instal·lació postvenda a Vallecas, Grupo Gil s’ha establert com un actor rellevant en l’automoció de l’est de Madrid.