Skip to content

Comunicación > Actualidad

Movento arriba a les Illes Balears de la mà del Grupo Roxa
17 de juliol de 2024
La divisió de mobilitat privada de Moventia s’associa amb la família Rosselló per impulsar el desenvolupament del grup Volkswagen en el mercat balear

Movento, la divisió de mobilitat privada de Moventia, en el marc del seu pla d’expansió, desembarca al mercat de les Illes Balears. Aquesta operació s’ha dut a terme mitjançant una aliança estratègica amb el Grupo Roxa, un grup empresarial històric i reconegut present en diversos sectors de l’economia balear, propietat de la família Rosselló.

L’aliança es materialitza amb l’adquisició per part de Movento d’una participació de control en els concessionaris de les marques del grup VW, que inclouen actualment concessionaris de VOLKSWAGEN, VOLKSWAGEN LCV, SEAT, CUPRA, SKODA, DAS WELTAUTO i l’agència de recanvis PROSERVICE.

Movento forma part de Moventia, una multinacional centenària i líder en el sector de la mobilitat, propietat de la família Martí. L’empresa, amb Miquel Martí Pierre com a CEO, és un dels principals grups de concessionaris d’Espanya i actualment representa prop de vint marques. Entre elles es troben Mercedes Benz (Movento Stern), Renault i Dacia (Movento Auser), Seat, Volkswagen, Audi, Skoda i Cupra (Movento Sarsa), Hyundai (Motorprim Movento), Land Rover i Jaguar (Movento Auto Pla Vic 4×4), a més de les motocicletes Honda (Movento Akaimoto) i el servei de reparació de Renault Trucks.

L’acord assolit entre Movento i el Grupo Roxa, coordinat per la consultora FINAE, inclou una àmplia gamma de marques i serveis, destacant la venda exclusiva de la marca Volkswagen a l’illa de Mallorca, a més de Seat, Cupra i Skoda, en un total de vuit concessionaris, sis dels quals es troben a Palma i els altres dos a Manacor. A més, Movento també assumeix la prestació del servei de recanvis oficials del grup a les Illes Balears, conegut com a ‘ProService’, consolidant així la seva posició com un dels principals distribuïdors oficials de la companyia alemanya a tot Espanya.

Amb una facturació prevista de 700 milions d’euros pel 2024, Movento compta amb prop de 1.000 professionals en més de 40 centres de la província de Barcelona. L’any passat, va vendre un total de 27.000 vehicles i va atendre 136.000 clients. L’operació entre les dues companyies suposa l’adquisició per part de Movento d’una part del negoci del grup familiar mallorquí, que el 2023 va assolir un volum de negoci de 100 milions d’euros, amb 4.100 vehicles venuts, entre nous i d’ocasió, i una plantilla de 180 professionals.

“Estratègicament i veient com es planteja el futur en aquest sector, és molt important unir forces amb un grup com Movento, per continuar sent competitius a llarg termini i continuar oferint als nostres clients un servei amb els estàndards de qualitat més alts”, ha assegurat Joan Pla, CEO del Grupo Roxa. “Aquesta associació i els projectes que comporta ens permetran consolidar el nostre lideratge en el mercat insular”.

Per a Miquel Martí Pierre, CEO de Movento, “aquesta aliança amb el Grup Roxa suposa un impuls important en l’estratègia de Movento, ja que ens permet entrar en un mercat clau com és el balear i continuar reforçant la nostra posició com una de les principals xarxes de distribució d’automòbils a Espanya”, i assegura que “per descomptat, ens il·lusiona fer aquest pas de la mà d’un soci amb arrels i prestigi a les illes”.