Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventis participa en el Tomorrow Mobility en pro del futur de la mobilitat sostenible
8 de novembre de 2023
La companyia assisteix per segon any consecutiu a l’esdeveniment i anuncia la posada en marxa d’un nou servei de mobilitat interurbana a l’Aràbia Saudita.

Moventis ha iniciat aquest dimarts, 7 de novembre, la seva participació en el Tomorrow Mobility Congress (TMWC), que té lloc a Fira de Barcelona fins al dia 9 del mateix mes. La divisió de mobilitat col·lectiva de Moventia repeteix per segon any consecutiu en l’esdeveniment internacional de mobilitat sostenible mitjançant la participació dels seus professionals en diverses conferències i taules rodones i amb la presència de l’empresa en un stand situat en les instal·lacions del congrés.

Presència en el congrés

Després de l’èxit obtingut en 2022, i després de demostrar davant d’autoritats del sector de la mobilitat i institucionals la seva vàlua com a companyia referent en mobilitat col·lectiva i la seva capacitat de creixement, Moventis aprofitarà la seva presència en l’espai per a exposar els avanços duts a terme en l’últim any.

L’assistència i participació de Moventis en el Tomorrow Mobility Congress coincideix amb una de les últimes fites aconseguides per l’empresa en matèria d’internacionalització: la posada en marxa d’un nou servei de transport interurbà a l’Aràbia Saudita.

Nou servei de transport interurbà a l’Aràbia Saudita

L’empresa ha reafirmat recentment la seva posició com l’operador internacional amb major presència al país d’Orient Mitjà amb l’inici del nou servei de transport interurbà del territori per als pròxims 10 anys. En concret, aquest servei Intercity dona cobertura a 60 ciutats situades en la zona nord-oest, incloent-hi Yedda i el corredor del Mar Roig, amb ramals que connecten importants ciutats com La Meca, Medina i la capital, Riad.

La xarxa de transport, operada per Moventis dins del consorci Northwest Bus, està composada per 23 línies i 200 expedicions diàries, a través de les quals es preveu transportar fins a 1,5 milions de persones cada any.

Posada en marxa en temps rècord

Jordi Castells, director general de Moventis i responsable de l’operació de la companyia a l’Aràbia Saudita ha posat en valor la capacitat de Moventis per a posar en marxa una operació d’aquesta dimensió en tot just vuit mesos (des que s’adjudiqués el contracte al febrer de 2023), malgrat la seva complexitat logística. “Hem aixecat un projecte partint de zero. Des del mes de febrer hem contractat 500 empleats (400 conductors i 100 persones de staff) provinents de fins a deu països diferents. També hem instal·lat 11 bases operatives i punts de venda propis per tot el país. Estem molt satisfets del treball realitzat i amb aquest nou servei Intercity millorarem la connectivitat per carretera del país”.

Paral·lelament, Moventis ha aconseguit arribar als 100 milions de passatgers transportats en La Meca, des de la posada en marxa de l’operació que va arrencar en 2022 i que ofereix un servei d’autobusos urbans que permeten la mobilitat dels habitants de La Meca, així com dels milions de pelegrins que acudeixen anualment a la ciutat.

Estratègia d’internacionalització

Les fites esdevingudes en els últims anys a l’Aràbia Saudita per part de Moventis s’emmarquen en l’estratègia d’internacionalització que porta per bandera la divisió de mobilitat col·lectiva de l’empresa familiar multinacional. En 2016 va iniciar la seva fase d’expansió mitjançant el servei públic de bicicletes a Hèlsinki i set anys més tard està ja present en tres continents (Europa, Àsia i Amèrica), a través de diferents serveis de transport col·lectiu. Dins d’aquest full de ruta, l’Aràbia Saudita i França s’han consolidat com dos mercats de pes per a Moventia.

Avui dia, el grup opera a través de Moventis a Espanya, França, l’Aràbia Saudita, Portugal, Polònia, Finlàndia i el Perú.