Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventis participa al programa ArGO!nautes
27 de febrer de 2017

El dimarts, 18 de gener. A la seu del Departament de Cultura de la Generalitat, entre el Conseller de Cultura, Sr. Santi Vila, el President de Moventis, Sr. Miquel Martí, el President de TRAM, Sr. Felip Puig, el President de FGC, Sr. Enric Ticó, Àlex Susanna,…

El dimarts, 18 de gener. A la seu del Departament de Cultura de la Generalitat, entre el Conseller de Cultura, Sr. Santi Vila, el President de Moventis, Sr. Miquel Martí, el President de TRAM, Sr. Felip Puig, el President de FGC, Sr. Enric Ticó, Àlex Susanna, director de l’AcdPC i el Director General de RENFE Rodalies, Sr. Félix Martín, se signa l’acord del programa d’ajuts Argonautes, 

ARGONAUTES, nom vinculat a la història i a la mitologia, que evoca aventura, descoberta en grup es un programa d’ajuts per a les sortides culturals escolars que es presenta té per objectiu subvencionar al màxim les despeses de transport que suposa una visita als espais patrimonials de la Generalitat de Catalunya per a les escoles que es troben en zones socialment desfavorides, mitjançant l’acord amb diverses empreses de transports.

Moventis hi participa amb la col·laboració de les empreses Sarfa, TCC- Poch i Calella Moventis, i ofereix un descompte del 25% en els viatges en autocar a les escoles beneficiàries d’aquests ajuts. Les altres empreses implicades aporten cadascuna diferents tipus d’ajuts; el TRAM ofereix 2.000 bitllets gratuïts d’anada i tornada, Renfe n’ofereix 3.000 i Ferrocarrils de la Generalitat n’ofereix 1.500.

La problemàtica amb que es troben les escoles a l’hora de programar una sortida escolar és el factor econòmic, el qual representa una barrera important per a les escoles. En aquest sentit, el que més condiciona la viabiltiat de la sortida és el transport. La intenció de la Conselleria de Cultura és donar a conèixer el nostre patrimoni als escolars com a eix bàsic per al desenvolupament de la societat.  D’altra banda, no totes les escoles són iguals; les que es troben en zones socialment desfavorides són les que tenen més dificultats per accedir al patrimoni cultural  i aquí es on trobem el perquè d’aquest acord. El Departament d’Ensenyament elabora cada curs un llistat amb les escoles que es troben dintre d’aquesta categoria. Aquest curs escolar hi ha 422 escoles en aquest llistat: 49 de l’àrea de Tarragona, 59 de l’àrea de Lleida, 64 del Barcelonès, 35 de la Catalunya Central, 43 de l’àrea de Girona, 5 de les Terres de l’Ebre, 59 del Vallès Occidental i 62 del Vallès Oriental i Maresme.