Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventis Illes, peça clau en la recuperació del transport públic a les Illes Balears en 2022
24 de gener de 2023

  Moventis Illes, concessionària del servei públic de transport interurbà de la xarxa del TIB de Mallorca, s’ha convertit en un element fonamental per impulsar el transport públic a les Illes Balears durant el passat 2022. En termes generals, un total de 15 milions d’usuaris…

 

Moventis Illes, concessionària del servei públic de transport interurbà de la xarxa del TIB de Mallorca, s’ha convertit en un element fonamental per impulsar el transport públic a les Illes Balears durant el passat 2022.

En termes generals, un total de 15 milions d’usuaris d’autobús van triar el transport públic interurbà (TIB) per moure’s per Mallorca durant l’exercici passat, fet que ha suposat un increment d’un 44% respecte a l’any 2019. Aquestes xifres evidencien que Mallorca, gràcies també a l’activitat de Moventis Illes, ha aconseguit recuperar els nivells prepandèmia, segons dades ofertes per la Conselleria de Mobilitat i Habitatge del Govern balear. 

Aquest augment de demanda durant l’últim any coincideix amb les mesures impulsades des de l’executiu autonòmic a tota la xarxa de transport públic urbà i interurbà, com l’augment de freqüències a les línies d’autobús i l’ampliació de serveis durant la temporada estival del territori. També han influït en aquest extraordinari resultat els bons gratuïts i descomptes al transport públic de Mallorca, que han suposat un 70% de descompte a la xarxa d’autobusos de l’EMT i TIB, entre altres mitjans de transport.

Amb vista al 2023 el Govern espera continuar amb aquesta tendència positiva gràcies a la gratuïtat del servei per als usuaris que disposin de la Targeta Intermodal, vàlida en totes les línies operades per Moventis Illes.