Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventis Carrilets Turístics presentació dels seus dos nous trens 100% elèctrics a Cala d’Or
7 de maig de 2024
Moventis Carrilets Turístics, empresa líder en el sector de trens turístics, ha fet un pas significatiu cap a la sostenibilitat i la innovació en el transport turístic amb la presentació aquest dimarts dels seus dos nous trens 100% elèctrics destinats a Cala d’Or

Moventis Carrilets Turístics, empresa líder en el sector de trens turístics, ha fet un pas significatiu cap a la sostenibilitat i la innovació en el transport turístic amb la presentació aquest dimarts dels seus dos nous trens 100% elèctrics destinats a Cala d’Or D’aquesta manera, Moventia marca una nova fita, la seva estratègia com a grup d’avançar cap a una mobilitat de qualitat i sostenible amb el medi ambient en les seves diferents divisions de negoci.

Moventis Carrilets Turístics és la companyia responsable de la gestió dels trens turístics de Cala d’Or des de l’any 2022, a més de ser present també en Can Picafort i Platja de Muro, ofereix tant a turistes com a persones residents l’oportunitat d’explorar els diferents punts d’interès d’aquest encantador poble turístic en el sud-est de l’illa de Mallorca.

Aquest 2024, la companyia ha fet un pas endavant en incorporar dos nous trens 100% elèctrics endollables del fabricant xinès Foton. Els vehicles tenen una capacitat de 81Kw/h, una potència de motor que ha permès incrementar el nombre de passatgers respecte a les versions anteriors. En concret, els models actuals compten amb una capacitat de 70 passatgers o, en la modalitat de vehicle adaptat, de 64 passatgers i dues places per a minusvàlids, o bé 67 places i una plaça de minusvàlids. A més, gràcies a que compten amb una autonomia de fins a 186 quilòmetres, els trens poden realitzar sense problema tots els serveis del dia sense necessitat de ser recarregats.

És important destacar que aquests vehicles han estat dissenyats exclusivament per a Moventis Carrilets Turístics, la qual cosa fa que destaquin per la seva alta gamma, la seva seguretat i proporcionin una millor experiència als usuaris gràcies a que compten amb la tradicional estètica de tren turístic. Els dos vehicles disposen, a més, de cambres de control dels passatgers, esglaons d’accés amples, retràctils i que són còmodes per a accedir o descendir del vehicle. La inversió realitzada per la companyia per a adquirir aquests vehicles ha superat els 700.000€.

L’acte de presentació s’ha dut a terme aquest dimarts en el port de Cala d’Or i ha comptat amb la presència destacada de Miquel Martí, presidente de Moventia, així com d’altres autoritats rellevants de l’illa, com Rafael Batle, regidor de Turisme, Platges i Activitats lúdiques de Cala d’Or; Mateu Ferrer, gerent de l’Institut Balear de l’Energia (IBE);o Rafael Roig, president de la Federació Empresarial Balear de Transporte (FEBT), entre altres.

Durant la seva intervenció, Miquel Martí ha emfatitzat que “A Moventia, estem compromesos amb la sostenibilitat mediambiental i a oferir un servei de mobilitat de qualitat que satisfaci les necessitats de totes les persones que ens trien. Per això, aquests nous trens turístics elèctrics són un clar exemple del nostre compromís en aquesta direcció i també del nostre vincle i aposta per l’illa de Mallorca, on a través de Moventis, la nostra divisió de mobilitat col·lectiva, som presents des de l’any 2021 també a través de serveis de transport urbà i transport discrecional.”

Després de la presentació, els assistents a l’esdeveniment han pogut gaudir d’un passeig en un dels nous vehicles, seguit d’un breu còctel en el port de Cala d’Or.