Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia patrocina la II edició del Festival Itinera Parlem
3 de maig de 2022

Enguany, Moventia téel plaer de ser patrocinadors de la segona edició del Festival Itinera Parlem, un projecte creat entre l’Associació de Micropobles de Catalunya i Aktive, i que neix l’any 2021 amb l’objectiu de donar a conèixer els micropobles i els seus encants, acompanyats de…

Enguany, Moventia téel plaer de ser patrocinadors de la segona edició del Festival Itinera Parlem, un projecte creat entre l’Associació de Micropobles de Catalunya i Aktive, i que neix l’any 2021 amb l’objectiu de donar a conèixer els micropobles i els seus encants, acompanyats de música de qualitat en petit format.

Els micropobles són els municipis que compten amb menys de 500 habitants a Catalunya. En total hi ha 337 dels quals més de 200 estan afiliats a la Associació de micropobles de Catalunya.

Itinera neix amb dos objectius bàsics: donar a conèixer la realitat dels micropobles de Catalunya i fer arribar la cultura de qualitat als espais emblemàtics dels pobles. En el festival, participen músics de Jazz, Blues, Gospel i Soul, entre altres estils, i compta amb la presència de grans referents de la música catalana, a més de col·laborar amb conservatoris i escoles de música catalanes, com el Liceu i Esmuc.

Aquest projecte obert i integrador, presenta la seva segona edició aquest any 2022, que es va iniciar l’1 de maig i posarà el fermall final el dia 30 d’octubre, amb més de 120 concerts.

Després de la seva primera edició l’any 2021, el Festival Itinera va ser guardonat en els Premis Impulsa per la Fundació Catalunya Cultura. Va ser reconeguda la seva gran feina a través d’aquest projecte amb la desruralització mitjançant la cultura, i més en concret, la música, demostrant  que la cultura afavoreix la transformació social.

A Moventia compartim aquesta visió i entenem la cultura com una eina de transmissió de valors que fomenta el pensament crític, i que resulta un instrument de cohesió social i de desenvolupament d’una societat més activa. Per aquest motiu, impulsem i col·laborem en accions i projectes que tenen com a objectiu fer arribar una cultura de qualitat del territori a totes les persones.

Moventia compta amb el Segell d’Entitat Compromesa amb la Cultura de la Fundació Catalunya Cultura, en reconeixement a la vinculació i implicació per promoure la cultura catalana.