Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia participa en “La Jornada Catalana de la Mobilitat”
11 de juliol de 2018

Els dies 6 i 7 de juny es va celebrar La Jornada Catalana de la Mobilitat organitzada per L’AMTU com cada any amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat…

Els dies 6 i 7 de juny es va celebrar La Jornada Catalana de la Mobilitat organitzada per L’AMTU com cada any amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

 

L’edició d’aquest any se celebrà a Castellolí, el Campus Motor Anoia que és un centre de formació teòrica i pràctica especialitzada en l’àmbit del motor, i on hi conviuen la innovació, l’intercanvi de coneixement, la investigació i el desenvolupament, així com els projectes de sostenibilitat i “smart cities”.

 

La temàtica de la jornada d’aquest any va ser  “El transport públic amb vehicles autònoms”.

Segons els experts, al 2020 ja és previst que arribin els primers vehicles autònoms, tot i que els de plena autonomia (nivell 5) no es començarien a introduir fins al 2025.

La integració del cotxe autònom i les conseqüències que això pot tenir tant en la configuració de la mobilitat com en la nostra vida diària, planteja alguns interrogants, especialment pel que fa a la seguretat: Ens podem refiar al 100% d’un vehicle sense conductor? Les carreteres seran segures? Hi haurà més o menys accidents?

En aquesta edició, La Jornada Catalana de la Mobilitat vol plantejar aquest i altres interrogants al voltant de la mobilitat amb vehicles autònoms, però sobretot vol portar el debat a l’àmbit del transport públic. És possible una xarxa de transport públic amb vehicles autònoms? Quins avantatges i inconvenients té?

De fet, l’experiència d’introduir autobusos autònoms en el transport públic urbà ja s’està duent a terme en diverses ciutats europees com Lió, Londres, Amsterdam, Perth, i més recentment també a Guipúscoa, amb més o menys bons resultats.

La Jornada Catalana de la Mobilitat va plantejar en aquesta edició els escenaris de futur que s’obren amb l’arribada del bus autònom, per tal de donar als municipis catalans, actors principals d’un canvi paradigmàtic en la concepció de la mobilitat, les eines necessàries per afrontar aquest gran repte que està a punt d’arribar.

 

Un any més una notable representació de Moventis va participar de les jornades, que aquest any ha canviat el format d’un dia pel de dos per tal de poder aprofondir més en els temes tractats.