Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia inicia l’operació del servei de transport urbà de La Meca
10 de març de 2022

Moventia ha iniciat l’operació del servei de transport urbà en La Meca amb una línia del tipus llançadora que uneix Al Haram, la principal Mesquita de la Meca, amb Al Haramain Station, l’estació de tren d’alta velocitat en aquesta localitat. Aquesta és la Fase 0…

Moventia ha iniciat l’operació del servei de transport urbà en La Meca amb una línia del tipus llançadora que uneix Al Haram, la principal Mesquita de la Meca, amb Al Haramain Station, l’estació de tren d’alta velocitat en aquesta localitat. Aquesta és la Fase 0 de l’operació, que compta amb 35 vehicles i, a partir d’aquesta fase, gradualment, s’aniran afegint línies fins a completar el 100% de l’operació, a la fi d’enguany, amb dotze línies.

Moventia està desplegant el transport urbà de la Meca a través de la societat TCC i al costat d’un consorci d’empreses espanyoles i saudites. Aquesta operació consta de 400 vehicles (240 estàndards de 12 metres i 160 articulats de 18 metres) i donarà ocupació a més de 1.200 persones de diferents nacionalitats, principalment saudites, espanyols, turcs, pakistanesos, indis, egipcis i sudanesos.

Aquest contracte es va iniciar en 2017 i, fins ara, Moventia ha gestionat la fase de desplegament que inclou entre altres aspectes: la fabricació dels autobusos, el disseny de la tecnologia embarcada, la contractació dels empleats i la construcció de les cotxeres amb taller, centre de control, oficines i habitatges per als empleats. Actualment, s’ha aconseguit l’inici de la fase d’operació i manteniment, la qual es prolongarà fins a 2030.

En paraules de Jordi Castells, director d’Operacions de Moventis i responsable de Moventis per a Aràbia Saudita, “aquest inici d’operació parcial és una fita rellevant per al progrés del projecte i s’ha pogut implantar amb èxit abans de l’inici de la temporada de pelegrinatge, amb el que els pelegrins que acudeixin a la capital de l’islam enguany podran veure’s beneficiats d’un transport dissenyat i operat amb els estàndards de Moventia. Esperem tenir l’operació funcionant al complet abans de cap d’any i així aportar el màxim benefici per als ciutadans de la Meca”.