Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia inaugura el centre logístic de Sabadell
21 de setembre de 2022

Moventia ha presentat el seu nou centre logístic de Sabadell. Es tracta d’un espai multiservei i multifuncional que constitueix una de les grans apostes de creixement de la companyia a Catalunya. Moventia ha invertit 14 milions d’euros en la construcció del centre logístic ubicat al polígon industrial…

Moventia ha presentat el seu nou centre logístic de Sabadell. Es tracta d’un espai multiservei i multifuncional que constitueix una de les grans apostes de creixement de la companyia a Catalunya.

Moventia ha invertit 14 milions d’euros en la construcció del centre logístic ubicat al polígon industrial de Sant Pau de Riu-sec de Sabadell. Les obres de l’execució del complex, de 23.700 metres quadrats, van arrencar el juliol de 2019 i van tenir una durada aproximada de dos anys. En aquest centre treballen 305 empleats en els cinc subcentres específics en el que es divideix.

Miquel Martí, president de Moventia, ha definit el centre logístic de Moventia com un “espai que suposa una aposta de futur per a la companyia”. Durant el seu discurs, el màxim responsable de l’empresa ha explicat que “el centre té un triple objectiu: millorar l’espai de treball dels seus professionals, disposar d’una operativa més àgil i, per conseqüència, oferir un servei més efectiu a tots els clients i usuaris de Moventis i Movento”.

L’acte de presentació, encapçalat pel propi Miquel Martí, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Sabadell, Sra. Marta Farrés, que ha agraït la repercussió econòmica de la infraestructura al municipi vallesà: “Vull donar l’enhorabona a Moventia, un dels grups empresarials més importants de Sabadell. És necessari continuar atraient empreses a la nostra ciutat i al conjunt del nostre territori, perquè en qualsevol model econòmic no es pot repartir si abans no es genera”.

L’acte també ha comptat amb la representació de Generalitat de Catalunya, a través del secretari de Mobilitat i Logística, Sr. Isidre Gavín, que afegia: “Estem orgullosos d’acompanyar a Moventia en aquesta presentació, que representa una inversió amb visió de futur i amb la mirada posada en la qualitat i la sostenibilitat. La mobilitat és un sector crític que està transformant l’economia, les ciutats i la manera en la qual ens relacionem, per aquesta raó vull posar l’accent en l’important rol que té una empresa com Moventia, tant en el transport públic com en el privat”.

 

Aposta decidida per la sostenibilitat

El centre logístic del polígon industrial de Sant Pau de Riu-sec és una mostra més de l’aposta decidida de Moventia per la sostenibilitat. El complex comptarà amb una estació  fotovoltaica, que s’inclou dins del projecte de tot el grup que, en total, arribarà a un autoconsum de fins a 1MW de potència instal·lada. Amb aquesta instal·lació l’empresa serà més autosuficient i reduirà la seva despesa energètica.

A les instal·lacions, que porten en funcionament gairebé un any, també s’han incorporat les últimes innovacions en matèria mediambiental i d’estalvi energètic. Entre les quals destaquen el minuciós tractament d’aigües residuals per evitar la contaminació i la reducció de l’ús d’aigua potable en les instal·lacions de rentat de vehicles. El centre també compta amb un sistema d’il·luminació i calefacció intel·ligent de baix consum. En un futur immediat, el complex disposarà d’una bateria de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Moventia pretén assolir l’electrificació de tota la seva flota de transport públic per tal de reduir les emissions locals de CO2 i òxids de nitrogen a zero, millorant així la qualitat d’aire dels territoris on opera.

 

Tres unitats de negoci

Els serveis que conflueixen al centre logístic de Moventia es divideixen en tres espais diferenciats:

  • Moventis Sarbus, el grup de mobilitat urbana del Vallès, compta dintre del recinte amb un espai dormitori pels 150 vehicles que operen a la zona, vestuaris, menjadors i oficines pels 300 treballadors. Aquest busos operen a prop de 70 línies dintre dels municipis de Barcelona, Sabadell, Sant Cugat, Rubí, Ripollet, Cerdanyola i Matadepera, i transporten més de nou milions de viatgers a l’any.
  • Vallès Automoció, punt de servei oficial de Renault Trucks, té dintre del recinte un taller de manteniment i reparació que presta el seu servei a la flota d’autobusos i autocars de Moventis i d’altres clients. Les noves instal·lacions disposen de tallers de reparació i una nova cabina de pintura d’última generació.
  • Stern Motor, concessionari oficial de Mercedes, concentra a les instal·lacions els serveis de venta i reparació de les gammes Trucks i Vans, destinades a clients professionals. La instal·lació disposa, per una banda, d’un taller de reparació i manteniment per a vehicles lleugers, i per una altre, d’un de manteniment i reparació de vehicles pesats.