Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia i TRAM renoven el seu compromís amb Sant Joan de Déu
11 de novembre de 2021

Moventia i TRAM han renovat el seu suport al projecte d’accés a la mobilitat per a persones en situació de sense llar ateses per Sant Joan de Déu Serveis Socials-Barcelona. Aquesta col·laboració, que s’emmarca en les actuacions que totes dues companyies realitzen com a empreses…

Moventia i TRAM han renovat el seu suport al projecte d’accés a la mobilitat per a persones en situació de sense llar ateses per Sant Joan de Déu Serveis Socials-Barcelona. Aquesta col·laboració, que s’emmarca en les actuacions que totes dues companyies realitzen com a empreses socialment responsables, suposa l’aportació de 60.000 euros anuals per a facilitar l’accés al transport públic de les persones ateses des de diferents programes socials de l’entitat.

 

El projecte té com a objectiu donar accés gratuït a l’ús del transport públic a la ciutat de Barcelona i voltants a les persones en situació de sense llar acollides en els diferents programes d’atenció directa que duu a terme Sant Joan de Déu Serveis Socials-Barcelona, perquè puguin assistir a les seves activitats formatives, de treball o de cerca de treball, visites mèdiques, per a recuperar la xarxa de relacions socials i familiars, per a realitzar activitats de reforç de socialització (com d’oci i culturals) i qualsevol altre tipus de gestió i activitat coordinada amb els tècnics de Sant Joan de Déu perquè els ajudin a recuperar les regnes de la seva vida.

 

La mobilitat és un dels elements clau i indispensable per a combatre l’exclusió social i el programa posat en marxa per Sant Joan de Déu i secundat per Moventia i TRAM ajuda a reduir aquesta desigualtat que moltes persones sofreixen, facilitant els desplaçaments en transport públic. En aquest sentit, Moventia ha adoptat des de la seva fundació un clar compromís amb les persones, més enllà dels seus treballadors, usuaris i clients. Tot en línia amb el ODS 17 ‘Aliances per a aconseguir objectius”, Moventia i TRAM desenvolupen programes propis i col·laboren, com en aquesta ocasió, amb entitats i fundacions sense ànim de lucre, per a impulsar una societat millor i contribuir a millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables.

 

El finançament rebut ha incidit ja en més de 2.200 persones al llarg dels 5 anys de vida de l’aliança, homes i dones entre 18 i 65 anys, atesos per Sant Joan de Déu Serveis Socials-Barcelona en els programes que duu a terme a la ciutat comtal. Addicionalment, i com a resposta a la situació derivada de la Covid-19, part de l’aportació d’aquest 2021 s’ha destinat a una línia d’ajudes al pagament del lloguer de famílies vulnerables, per a evitar que puguin arribar a trobar-se en situació de sense llar.

 

                           

El transport públic, eina d’inclusió 

En l’acte de renovació de l’aliança han participat la vicepresidenta Corporativa Comunicació Interna i Institucional de Moventia, Sílvia Martí, el director general de TRAM, Humberto López Vilalta, el director de Sant Joan de Déu Serveis Socials-Barcelona, Salvador Maneu, i el director de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Oriol Bota.

 

Durant la conversa, s’ha posat de manifest que el transport públic és una eina essencial perquè els ciutadans puguin desenvolupar les activitats de la vida quotidiana com estudiar, treballar o mantenir la xarxa social, i especialment per a les persones en situació de sense llar que han d’accedir a diferents recursos públics distribuïts per tota la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. A més, l’accés al transport permet gaudir d’activitats complementàries que incideixen directament en la seva recuperació, ja que enforteixen els vincles socials i amb la comunitat.

 

La trobada ha servit també perquè els representants de les dues empreses puguin visitar la nova consulta odontològica per a persones sense recursos gestionada conjuntament per SJD Serveis Socials Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, i finançada per l’Ajuntament de Barcelona i fons propis de Sant Joan de Déu.