Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia demostra el seu compromís amb la formació i la creació d’ocupació a la III Jornada de l’Automoció
30 de maig de 2024
L’empresa va participar en l’esdeveniment promogut por l’escola de formació professional Monlau mitjançant les seves verticals de mobilitat col·lectiva i mobilitat individual.

El passat 28 de maig, Moventia va tenir presència mitjançant les seves dues verticals, Moventis, divisió de mobilitat col·lectiva, i Movento, divisió de mobilitat individual, en un esdeveniment estratègic: la III Jornada de l’Automoció.

La fira, que organitza des de fa tres anys l’escola de formació professional Monlau, va tenir lloc en el recinte Nurburgreen Indoor de Les Franqueses del Vallès, Barcelona, i va acollir a 700 assistents, entre empreses i alumnes interessats en el sector.

La companyia referent en mobilitat, en línia amb la seva clara vocació de creixement i desenvolupament, va situar un stand en el recinte en el qual va oferir diverses oportunitats informatives als assistents. En concret, més de 120 estudiants es van apropar a l’stand per a interessar-se en fer pràctiques amb l’empresa o en començar a treballar en les diferents verticals d’aquesta, després de cursar els seus estudis.

Un altre punt d’interès va ser el simulador de conducció que Moventia va situar en l’espai corporatiu. Molts dels joves estudiants van demostrar les seves aptituts al volant del DriveSim, eina implantada en l’any 2023 per a la formació i el perfeccionament dels conductores i conductores d’autobús de Moventis.

Durant la III Jornada de l’Automoció també es van dur a terme xerrades a través de les quals els professionals del sector van poder donar a conèixer interessants reflexions als estudiants. Dani Piera, Cap de Servei de Movento, va ser un dels ponents de la taula rodona Els perfils professionals més demandats: Quines competències es valoren?

Acompanyat per altres professionals del sector, Piera va donar a conèixer l’activitat de Moventis i Movento i va argumentar el gran valor que la formació professional o dual aporta a totes dues verticals: “L’FP i els alumnes que fan la FCT o la Dual amb nosaltres representen el nostre talent del futur. Però no sols formem als estudiants que s’incorporen al grup i els hi donem l’oportunitat de començar en el sector, sinó que també aprenem d’ells. Els fem partícips del nostre dia a dia i esperem d’ells que ens aportin la seva visió de la realitat des de la seva perspectiva. Son una peça fonamental del procés de canvi que està vivint el sector”..

Sobre les necessitats i els tipus de perfil que l’empresa espera incorporar, el Cap de Servei de Movento va argumentar el següent: ”Treballem intensament amb nois i noies dels Graus d’Automoció, Electromecànica i Carrosseria, però també amb estudiants d’altres cicles com Administració i Finances, Comerç i Màrqueting o Gestió de Vendes i Espais Comercials. Tenim necessitat de perfils de Taller, no sols de mecànics, planxistas o pintors, sinó de totes les figures que integren l’àrea de Postvenda (Assessors/as de Servei Postvenda, Perits, Administratius/as de Garanties, etc). En aquest moment busquem nois i noies que vulguin integrar-se en les àrees comercials per a exercir càrrecs de venedors o experts de producte. També en màrqueting, finances o fins i tot recursos humans”.La nostra aposta por l’FP no sols va en la línia de cobrir unes vacants en l’empresa, sinó d’integrar l’FP en el nostre dia a dia, en totes les àrees i departaments”, va concloure.

Participar en la III Jornada de l’Automoció va ser indispensable per a Moventia. La companyia té un ferm compromís amb la formació. Mostra d’això es que, des de fa deu anys, Moventia col·labora amb diversos centres educatius de Catalunya per a afavorir la integració dels joves en el món laboral.