Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia de la mà amb Fundación Fero
4 d’abril de 2023

La Fundació de Recerca Oncològica FERO continua avançant de la mà de Moventia, companyia familiar, multinacional, especialitzada en el sector de la mobilitat, en la recerca del càncer de pròstata metastàsic. A través del Projecte IRONMAN, un registre internacional d’homes amb càncer de pròstata metastàsic,…

La Fundació de Recerca Oncològica FERO continua avançant de la mà de Moventia, companyia familiar, multinacional, especialitzada en el sector de la mobilitat, en la recerca del càncer de pròstata metastàsic.

A través del Projecte IRONMAN, un registre internacional d’homes amb càncer de pròstata metastàsic, la fundació recopila informació sobre el tipus de tumor dels pacients amb aquesta mena de càncer, el tractament que reben i els seus possibles efectes secundaris. Aquest procés es va iniciar a Espanya arran de la col·laboració entre la fundació australiana MOVEMBER -precursora del projecte- i la Fundació FERO, i es duu a terme amb l’ajuda en el finançament de la multinacional de mobilitat.

La iniciativa analitza les diferències en els patrons de pràctica mèdica de 16 països, fent que investigadors i personal hospitalari comptin amb més informació per a entendre les característiques de cada tumor. El seu objectiu final és identificar el tractament més adequat per a cada pacient, amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida.

L’empresa de mobilitat i la fundació de recerca oncològica van signar un acord de finançament en 2019, i, gràcies a això, quatre anys més tard, l’estudi es troba en una fase avançada que permet descobrir aspectes significatius sobre la malaltia.

Els avanços aconseguits són mesurables. El repte a nivell espanyol, liderat per la fundació dedicada a la recerca oncològica, era el d’aconseguir els 500 pacients en 12 hospitals repartits pel territori. Avui dia hi ha comptabilitzats 407 pacients actius de l’estudi, un 13% dels pacients totals. Aquesta dada situa als centres espanyols com els segons a nivell mundial, només per sota dels Estats Units i, superant països amb més població com Anglaterra, el Canadà o Austràlia.

Des del seu començament, el projecte ha realitzat el seguiment dels pacients mitjançant la recopilació de mostres i dades. Els resultats preliminars, que ja apunten a conclusions interessants i diferencials en termes d’edat, raça o país, permetran millorar els tractaments dels pacients amb càncer de pròstata avançat de cara als pròxims anys.

 

Ruben Ventura, Managing Director de la Fundació FERO, ha previst que el projecte aporti grans avanços en el terreny mèdic en un futur pròxim i s’ha mostrat agraït pel finançament: “Per a FERO, que fomenta la recerca traslacional, el registre IRONMAN és un clar exemple de recerca pensat per i per al pacient. IRONMAN ens està permetent entendre millor la malaltia, identificar oportunitats per a millorar la qualitat de vida i, potencialment, millorar les taxes de supervivència dels homes amb càncer de pròstata avançat. Gràcia a la implicació i finançament de Moventia, podrem continuar avançant cap a aquest objectiu”. 

Per part seva, Silvia Martí, vicepresidenta corporativa de Moventia, ha posat de manifest la voluntat de l’empresa per continuar participant en aquesta mena d’iniciatives: “Des de Moventia tenim el ferm compromís de contribuir al desenvolupament social i humà allí on operem. Per això, impulsar projectes de recerca, amb el magnífic equip de professionals com el del projecte IRONMAN, i establir vincles amb entitats i fundacions sense ànim de lucre, com FERO, són un orgull per a Moventia per a ajudar a construir una societat millor”.