Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia continua millorant l’accessibilitat de les persones al transport públic a través de solucions digitals
25 de setembre de 2024
Moventia impulsa l’accessibilitat al transport públic a Pamplona amb la implementació de codis NaviLens per a persones amb discapacitat visual.

Moventia continua treballant dia a dia per a millorar l’accés de les persones al transport públic mitjançant la implantació de solucions tecnològiques. En aquesta ocasió, a través de Moventis TCC Pamplona, i en col·laboració amb la Mancomunitat de la Comarca de Pamplona, s’ha posat en marxa una iniciativa clau per a garantir un transport més inclusiu i accessible per a tots els usuaris del territori navarrès.

NaviLens

La instal·lació de codis NaviLens en les parades del Transport Urbà Comarcal (TUC) de la mancomunitat de Pamplona és una de les innovacions més recents del servei urbà de Pamplona que evidencia el ferm compromís de Moventia i les seves divisions de negoci amb l’accessibilitat universal. Aquesta solució està dissenyada principalment, per a millorar l’experiència de les persones amb discapacitat visual, i són un exemple de com la tecnologia pot transformar positivament la mobilitat urbana.

Els codis NaviLens, que permeten a les persones amb discapacitat visual orientar-se i accedir a informació clau sobre el servei d’autobusos mitjançant una aplicació mòbil, van més enllà dels tradicionals codis QR. Gràcies a la seva avançada capacitat de detecció des de llargues distàncies i la seva facilitat d’ús, representen una eina fonamental per a l’autonomia d’aquests usuaris. Aquesta implementació és fruit de la col·laboració amb el Comitè de Representants de Persones amb Discapacitat de Navarra (CERMIN), la qual cosa assegura que les solucions tecnològiques estan adaptades a les necessitats reals.

Aquesta és la segona implantació de NaviLens de Moventis, que ja disposa d’aquests QR des de gener.

Innovació al servei de la comunitat

Per a Moventia, la innovació és eina per a millorar els seus serveis de mobilitat i, en conseqüència, millorar la qualitat de vida de les persones usuàries. Amb la incorporació dels codis NaviLens, a més de servei de wifi gratuït que també s’ha inaugurat a Pamplona aquest mes de setembre, no sols es modernitza el servei, sinó que es facilita la connectivitat dels usuaris, contribuint al fet que la seva experiència en el transport sigui més còmoda i productiva. A més, aquestes iniciatives fomenten l’ús del transport públic, reforçant el compromís del grup amb una mobilitat sostenible, innovadora i eficient.