Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia col·labora en la recerca sobre el càncer de pròstata i de colon amb la Fundació FERO
23 de maig de 2024
Moventia continua el seu compromís de recolzar la recerca mèdica a Espanya mitjançant la seva col·laboració amb la Fundació FERO.

Moventia continua el seu compromís de recolzar la recerca mèdica a Espanya mitjançant la seva col·laboració amb la Fundació FERO. Durant els darrers 9 anys, Moventia ha donat suport a projectes pioners en el camp oncològic, destacant la recerca sobre càncer de pròstata. No obstant això, recentment s’ha revelat un nou programa de recerca centrat en el càncer de colon, recolzat per Moventia i liderat pel Dr. Joaquín Mateo del Centre Vall d’Hebron Institut d’Oncologia.

El projecte, recolzat per Moventia des d’agost de 2019 fins a febrer de 2024, té com a objectiu crear una plataforma internacional de dades clíniques i moleculars per a pacients amb càncer de pròstata, amb la finalitat de comprendre millor la malaltia i millorar els tractaments futurs.

Durant els quatre anys d’aquest projecte a Espanya, s’han reclutat més de 500 pacients, superant les expectatives inicials, i s’han recollit més de 1.500 mostres de pacients, creant un dels biobancs més rics a nivell internacional.. A més, s’estan desenvolupant diverses iniciatives de recerca, com l’ús d’intel·ligència artificial per al maneig del càncer de pròstata, el desenvolupament d’un assaig de biòpsia líquida per diagnosticar i predir recaigudes, i l’estudi de la comunicació entre cèl·lules immunitàries i tumorals per millorar l’eficàcia de les immunoteràpies.

Aquest projecte continuarà reclutant pacients a nivell internacional amb l’objectiu d’assolir els 5.000 pacients, i les mostres recollides serviran com a base per a futures investigacions i avenços en medicina molecular.

Moventia s’enorgulleix de seguir donant suport a la recerca mèdica a Espanya i espera contribuir significativament a la lluita contra el càncer.