Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia assoleix els 25 milions de persones passatgeres a La Meca
18 de gener de 2023

Moventia ha transportat durant l’any 2022 a 25,6 milions de persones passatgeres a La Meca (Aràbia Saudita). Ho ha fet gràcies al servei d’autobusos urbans, que permet la mobilitat dels habitants de La Meca, així com dels milions de pelegrins i pelegrines que acudeixen anualment a la ciutat. Durant la…

Moventia ha transportat durant l’any 2022 a 25,6 milions de persones passatgeres a La Meca (Aràbia Saudita). Ho ha fet gràcies al servei d’autobusos urbans, que permet la mobilitat dels habitants de La Meca, així com dels milions de pelegrins i pelegrines que acudeixen anualment a la ciutat.

Durant la primera incursió en el mercat saudita, s’ha desplegat el servei a través de la filial de Moventis, TCC, al costat d’un consorci d’empreses espanyoles i saudites.

L’operació, que ha suposat una inversió de 250 milions d’euros per part del consorci, es va iniciar parcialment el febrer de 2022 i està operant al 100% des d’octubre del mateix any. A través de 12 línies i 438 parades, el creixement de les persones usuàries ha estat constant, arribant a transportar 200.000 persones viatgeres diàries durant el mes de desembre.

Després de concloure la fase d’enlairament, que va consistir en la fabricació dels autobusos, el desplegament de la tecnologia embarcada, la contractació dels empleats i la construcció de les cotxeres amb taller, centre de control, oficines i habitatges per als empleats, ens trobem immersos en la fase d’operació i manteniment, la qual es prolongarà fins a 2030.

La companyia que Moventia té a l’Aràbia Saudita i que consta de 400 vehicles al territori, coneguts com a Makkah Busos (240 estàndards de 12 metres i 160 articulats, de 18), ha donat feina a més de 1.200 persones de múltiples nacionalitats, amb un 25% de treballadors saudites. Aquest fet s’alinea amb el pla de nacionalització saudita, plasmat en el pla estratègic Visió 2030, un full de ruta que pretén aprofitar les fortaleses de l’Aràbia Saudita per a millorar el comerç internacional i el seu poder d’inversió.

Un altre de les fites que s’han aconseguit en el marc de l’operació de La Meca és la incorporació de dones en l’equip. Hem assolit integrar al sector femení a les oficines, al centre de control, en el departament de formació i a atenció al client. Aquest ha estat també un fet rellevant que s’emmarca en les metes del país.

Jordi CastellsDirector General de Moventis, ha assenyalat que “El nostre objectiu era crear a Aràbia Saudita un servei de transport urbà alineat als alts estàndards de qualitat de Moventis i, sens dubte, el creixent volum de passatgers que movem dia a dia, així com el nivell de satisfacció dels usuaris ens confirma que ho hem assolit. Després de l’èxit d’aquest primer projecte a Aràbia Saudita, a Moventis estem preparats i il·lusionats per iniciar nous contractes al país, col·laborant en la consecució de la seva Visió 2030”.

Per la seva banda, el CEO de la Comissió Real de la ciutat de La Meca i els seus llocs sagratsSaleh bin Ibrahim Al-Rasheed, ha destacat davant els mitjans saudites que l’augment de l’ús de l’autobús va superar les expectatives que tenien per a 2022. També ha informat que les autoritats s’implicaran en la següent fase per a adaptar la tecnologia amb l’objectiu de proporcionar una experiència única que satisfaci les necessitats dels residents i visitants de la ciutat i els seus temples.