Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia accelera la seva expansió a França
28 de juliol de 2017

Moventia prossegueix el seu creixement empresarial a França. Després d’anunciar, el passat mes de maig, l’adjudicació del bicing de París, el grup de mobilitat acaba de proclamar-se vencedor del concurs per gestionar el servei de transport urbà, interurbà i escolar de l’Aglomeració Pays de Montbéliard,…

Moventia prossegueix el seu creixement empresarial a França. Després d’anunciar, el passat mes de maig, l’adjudicació del bicing de París, el grup de mobilitat acaba de proclamar-se vencedor del concurs per gestionar el servei de transport urbà, interurbà i escolar de l’Aglomeració Pays de Montbéliard, fronterer amb Suïssa. Amb un contracte de 112 milions d’euros per un període de 6 anys i mitjà, Moventia va començar a operar en Montbéliard el passat 1 de juliol. Aquesta última adjudicació confirma l’aposta de la companyia per seguir creixent internacionalment.

Durant el procés competitiu de diàleg, que ha constat de fins a quatre rondes de negociació, Moventia ha defensat el seu projecte guanyador davant propostes d’altres companyies, entre elles l’operador anterior. Després de proclamar-se vencedor, el grup familiar pansa a ser el nou operador del transport urbà de Montbéliard, que compta amb 142.000 habitants. El servei, que enllaça 72 pobles i ciutats de la població francesa, es desenvolupa amb els actuals 215 treballadors, amb una flota pròpia de 65 autobusos als quals se sumen altres 50 d’empreses locals col·laboradores. L’equip de Moventis en Montbéliard ha dut a terme un procés de transició i adaptació al canvi d’operador de forma professional, ordenada i en un temps rècord. Un dels principals reptes és l’engegada del projecte Evolity, que suposa la implantació de 4 noves línies d’alta capacitat.

La fase d’expansió internacional de Moventia, que es va iniciar en 2016 amb l’engegada del servei públic de bicicletes d’Hèlsinki, va continuar a França amb l’adjudicació del bicing de París un any després i ha culminat en Montbéliard, amb l’entrada del grup en la gestió del servei de transport públic. En l’àmbit nacional, Moventia ha adquirit recentment l’empresa de transport Carrilets Turístics de Catalunya.