Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia a Pays de Grasse
22 de novembre de 2022

Moventia s’ha adjudicat el contracte per a gestionar el transport urbà de la comunitat urbana de Pays de Grasse, a la regió francesa de la Provença. La concessió, que té una durada prevista de 10 anys, oferirà el servei de transport a una conurbació habitada per una mica més…

Moventia s’ha adjudicat el contracte per a gestionar el transport urbà de la comunitat urbana de Pays de Grasse, a la regió francesa de la Provença.

La concessió, que té una durada prevista de 10 anys, oferirà el servei de transport a una conurbació habitada per una mica més de 100.000 persones. L’inici de la concessió es farà a partir de l’1 de gener de 2023, quan la companyia, membre del Sindicat de Transport Públic i Ferroviari francès, a través de la seva filial Moventis, gestionarà totes les línies de transport urbà i interurbà de l’àrea de Pays de Grasse. A més, oferirà línies escolars obertes a tots per a donar un millor servei al territori.

Una flota formada per 70 autobusos i microbusos, la majoria d’ells de la marca Iveco, fabricats a França, cobrirà el servei. També està prevista la incorporació d’alguns vehicles elèctrics per a cobrir una part de les línies, la digitalització de la informació que s’ofereix en les parades i terminals mitjançant la instal·lació de pantalles i la instal·lació de plaques solars per al subministrament elèctric.

La nova xarxa també inclourà una llançadora des del centre de la ciutat i una nova línia de cara al bus d’alt nivell (Bus à Haut Niveau de Service), que millorarà la capacitat i la regularitat del servei.

Finalment, la concessió també contempla la construcció d’una nova plataforma logística a Grasse de cara a 2025 amb capacitat per a un centenar d’autobusos. La instal·lació, que comptarà amb dues plantes sobre rasant i dues soterrades, es construirà d’acord amb les normes de qualitat mediambiental i sostenible dels edificis Bâtiments Durables Méditerranées (BDM). Amb tot això, Moventis es consolida com una alternativa real als grups de transport tradicionals francesos.

L’oferta de Moventia a França també es veurà participada pel nou servei de bicicletes que començarà a operar el desembre de 2022 a la ciutat de Marsella. Aquest estarà compost per 2.000 bicicletes elèctriques, intel·ligents i connectades. Les bicicletes seran la seva pròpia estació i plataforma de càrrega. Comptaran amb 200 estacions i suposaran una solució híbrida i innovadora per al municipi francès.

 

La concessió de transport urbà i interurbà de Pays de Grasse és la segona que obté Moventia a França. Des de 2017, la companyia gestiona el servei de transport urbà, interurbà i escolar de Pays de Montbéliard Agglomération, a la regió del Franc Comtat, fronterera amb Suïssa.

També a França en 2017, Moventia, a través del consorci Smovengo, es va adjudicar la gestió de Vélib, el servei públic de préstec de bicicletes de la regió metropolitana de París. Quatre anys després, la companyia va sumar un altre servei de bicis a Clermont Ferrand a través d’Inurba.

 

A la fotografia, Jérôme Viaud, president de la Aglomeración de Grasse i Miquel Marti, persident de Moventia