Skip to content

Comunicación > Actualidad

Mobilitat intel·ligent als Polígons d’Activitat Econòmica
2 de novembre de 2022

  El passat divendres, 28 d’octubre, Moventia va participar com a ponent al Brunch d’Innovació de Hub b30. Va ser en el marc de la jornada de la Mobilitat intel·ligent als Polígons de l’Activitat Econòmica (PAE), organitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Unió de Polígons Industrials de…

 

El passat divendres, 28 d’octubre, Moventia va participar com a ponent al Brunch d’Innovació de Hub b30. Va ser en el marc de la jornada de la Mobilitat intel·ligent als Polígons de l’Activitat Econòmica (PAE), organitzada per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC).

Elena Aguarta, Directora de Serveis d’Innovació per a la Mobilitat i Regulatory Affairs de Moventia, en representació de la companyia experta en mobilitat sostenible, va parlar sobre els nous models de mobilitat intel·ligent que s’adapten avui en dia als polígons industrials. La xerrada, que tenia com a objectiu la recerca d’un model de mobilitat adaptat a la revolució tecnològica, els seus canvis organitzatius i a l’emergència climàtica dins dels polígons, també va comptar amb la participació de Rosa Maria Sebastian Perez, Vicerrectora d’Innovación, Transferència i Emprenedoria de la UAB; Silvia Solanellas, Moderadora de la sessió i directora de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC);  Alejandro Valdovinos, Business Unit Director de Circontrol; Gerard Martret, CEO de Shotl i Vicente Atienza, Innovation Project Manager a la Cambra de Comerç de Barcelona. 

Durant la ponència, i amb la intenció d’assolir una nova organització empresarial, amb una forta aposta per la digitalització, la portaveu de Moventia va posar com a exemple alguns dels serveis que l’empresa porta a terme al polígon de Can Sant Joan, a Sant Cugat del Vallès. Va destacar el bus urbà i el bus llançadora, que transporta passatgers des de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya fins a la zona industrial. I un autocar compartit a la demanda.

El Brunch d’Innovació va arribar a la conclusió dels múltiples beneficis que comporta disposar d’un pla de mobilitat  del propio Polígon coordinat amb el de les empreses. Es va incidir en la importància de què sigui apropiat i estigui adaptat a les necessitats existents de les companyies i dels seus treballadors, tant en l’àmbit de la conciliació laboral, como  el de seguridad in itinere y el de l’optimització i l’augment de producció a l’activitat laboral.

També es va fer referència a l’estalvi econòmic i a la disminució de la contaminació atmosfèrica i acústica que suposa la reducció de la intensitat del tràfic gràcies al servei de transport públic i l’optimització del consum energètic a les empresas dels polígons.