Skip to content

Comunicación > Actualidad

Miquel Martí participa en les Automobile Talks de Fecavem
28 d’abril de 2021

Miquel Martí, president de Moventia, va participar en el tercer Automobile Talks organitzat per la patronal Fecavem amb el títol  ‘Mobilitat a Barcelona, com afecta a Catalunya?’. Juntament amb Miquel Martí va participar la regidora de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón. La finalitat…

Miquel Martí, president de Moventia, va participar en el tercer Automobile Talks organitzat per la patronal Fecavem amb el títol  ‘Mobilitat a Barcelona, com afecta a Catalunya?’. Juntament amb Miquel Martí va participar la regidora de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón. La finalitat d’aquest debat  era la de trobar un consens entre el sector públic, sobretot de l’Ajuntament de Barcelona, i el sector privat de l’automoció.

 

Miquel Martí, va donar el seu punt de vista i va compartir la seva expertesa en les relacions público-privades. Va recordar que la mobilitat privada cobreix el 45% del transport actual de la ciutadania i que aquest no es pot obviar ni deixar de banda. Va destacar també que el concepte de mobilitat cambiarà després de la pandèmia i caldrà treballar-hi a fons per evitar un previsible caos de mobilitat que comportaria de retruc un caos econòmic. “Sense mobilitat, l’economia no existeix i si no existeix l’economia no existeixen llocs de treball” va destacar Miquel Martí. Així mateix va fer èmfasi en la necessitat de construir un model de mobilitat a deu anys vista, un pacte de mobilitat metropolitana que no sigui només per a la primera corona sino també per a la segona.

 

Al seu torn, Rosa Alarcón, va puntualitzar que actualment la competència en mobilitat rau en els municipis de l’àrea metropolitana i no en l’AMB i, al seu parer, això hauria de canviar per tal que totes les posicions municipals siguin més properes. Va destacar també que la pandèmia és una oportunitat perquè la mobilitat, en general, i la privada, en particular, facin la transició ecològica i digital. Segons Alarcón la mobilitat s’ha de centrar en l’eficiència, la sostenibilitat i la seguretat, donant importància a la multimodalitat en els accessos a les grans conurbacions urbanes.