Skip to content

Comunicación > Actualidad

Miquel Martí participa en la taula rodona sobre talent
2 de novembre de 2022

Miquel Martí, President de Moventia, va participar el passat 30 de setembre en la segona jornada de la XXVVIII edició del Congrés Nacional de Transport Urbà i Metropolità, celebrada a Madrid. El màxim responsable de l’empresa de mobilitat urbana va ser un dels ponents de…

Miquel Martí, President de Moventia, va participar el passat 30 de setembre en la segona jornada de la XXVVIII edició del Congrés Nacional de Transport Urbà i Metropolità, celebrada a Madrid. El màxim responsable de l’empresa de mobilitat urbana va ser un dels ponents de la taula rodona sobre talent, juntament amb d’altres gerents, directors i CEOs de companyies i serveis del sector a nivell estatal.

 

Martí va començar el seu discurs reconeixent que existeix un “problema a l’hora d’implantar un sentiment de pertinència en una plantilla molt deslocalitzada”, com és la de Moventia, que supera els 4.000 empleats. Davant d’aquest hàndicap, el president de l’empresa de mobilitat urbana va advocar per “la formació continua”, “l’específica, pròpia per a conductors” i la “formació dual”. També va assenyalar que “és evident l’aposta pels joves”, ja que “aquest sector enganxa”. Respecte a la flexibilitat i conciliació que reclamen els joves, Martí va assegurar que a “l’empresa es treballa tots els dies del any”, però que busca “trobar l’equilibri”.

 

Un altre dels aspectes que Miquel Martí va abordar durant la seva intervenció, va ser l’aposta per la digitalització dels processos. El president de la companyia va explicar que és un dels reptes que té Moventia “per a que el treballador pugui tenir més temps de pensar i proposar”. Tanmateix, va assenyalar com un “obstacle”, la “lentitud que tenen els plans educatius per adaptar-se a les necessitats reals del mercat”. També va declarar que “la societat guanyaria molt si es reduïssin els seus nivells d’absentisme laboral”, que costen a l’Estat 106.000 milions d’euros anuals.

 

La participació de Martí en l’esdeveniment organitzat per la Asociación de Transportes Públicos Urbanos y Metropolitanos (ATUC) va consolidar, un cop més, a Moventia com una de les principals empreses de mobilitat d’Espanya. La imatge de la companyia va quedar reforçada davant dels 500 assistents gràcies a la saviesa i els coneixements de Miquel Martí en el sector del transport i la seva visió sobre els reptes que té la mobilitat avui en dia.