Skip to content

Comunicación > Actualidad

Miquel Martí participa a la sessió ‘True Leaders’, organitzada per ‘The New Barcelona Post’ i EY
7 de juny de 2024
El president de Moventia destaca la seva trajectòria professional al capdavant de la multinacional, a més del lideratge, la innovació per a avançar en sostenibilitat i l’expansió internacional.

Miquel Martí, president de Moventia, va participar el passat 13 de maig a l’esdeveniment True Leaders organitzat per The New Barcelona Post i EY. Una trobada que reuneix a destacats líders empresarials amb la finalitat de compartir casos d’èxit, experiències i visions sobre el lideratge i la gestió empresarial.

El representant de Moventia va ser el protagonista d’aquesta entrega en la qual va mantenir una xerrada amb el consultor i periodista del mitjà barceloní Víctor Costa, que va exercir d’entrevistador de la sessió.

Davant d’un públic format per personalitats reconegudes del món empresarial, Miquel Martí va afirmar que “el lideratge es demostra caminant”, una filosofia que, segons va explicar, ha guiat la seva trajectòria al capdavant de Moventia.

El president de Moventia va dur a terme un repàs pels inicis de l’empresa centenària fundada pel seu avi, ressaltant que “va fer el més difícil que és començar. Era orfe de pare i mare. Va apostar per la tracció motoritzada. Treballava de nit a la fàbrica tèxtil i conduïa de dia un autobús per Sabadell”. Així mateix, el dirigent de la multinacional de transport va valorar positivament l’esperit inconformista de la companyia: “hem sabut aixecar-nos quan hem hagut d’enfrontar riscos que ens podien haver fet desaparèixer”.. Al que Miquel Martí va continuar explicant la trajectòria empresarial al llarg dels anys, superant grans obstacles com la Guerra Civil, o la pèrdua de la concessió dels autobusos urbans del municipi de Sabadell, entre altres.

Martí va continuar la seva intervenció destacant un fet significatiu per a Moventia com va ser la fusió de l’empresa amb el seu màxim competidor en el sector, donant lloc a la creació del Grup Sarbus. Posteriorment, Miquel Martí, al costat dels seus germans Josep Maria Martí i Sílvia Martí, es van convertir en la tercera generació al capdavant de la companyia experta en mobilitat col·lectiva, Moventis i individual, Movento. Així mateix, va posar l’accent en la quarta generació en la companyia amb l’entrada de Miquel Martí Pierre i Santi Colomer Martí al capdavant de la divisió Movento, des de l’any passat 2023.

“Moventia és una empresa familiar que posa l’empresa per davant perquè si l’empresa va bé, la família anirà bé. Com a família hem fet bastant bé els deures, però no hem estat capaços d’estructurar encara la junta de família”, va continuar comentat Miquel Martí durant l’entrevista. . A més, va expressar davant els assistents que “facilitar el desenvolupament econòmic a través de la connexió de persones” és un ferm propòsit integrat en els eixos estratègics de la companyia.

Per part seva, el president de Moventia va subratllar el paper crucial dels fons Next Generation per a la modernització de Moventia a través de la inversió en digitalització i la descarbonització de la flota d’autobusos de l’empresa. També va abordar l’expansió internacional de Moventia ressaltant que “cada dia transportem 900.000 persones i fem 12 voltes al món”, destacant projectes significatius com el contracte de transport urbà de La Meca i l’Aràbia Saudita. . “La internacionalització no és un camí fàcil. S’ha de triar els socis locals i picar molta pedra per a tenir un projecte reeixit”, va agregar..

El diàleg va culminar abordant aspectes clau d’actualitat a nivell local, com per exemple el cas d’èxit de TRAM, la Fira de Barcelona i la necessitat de millorar la mobilitat a la ciutat. Martí va aportar que “el repte de la mobilitat és essencialment metropolità amb la Barcelona dels 5 milions”. “Si volem descongestionar la ciutat hem d’acostar la quota de l’ús del transport públic de Barcelona a la segona corona metropolitana. El vehicle privat ha de ser clarament complementari de la mobilitat pública”, va continuar el president de la companyia.

La participació de Miquel Martí en aquesta sessió subratlla el seu compromís amb la sostenibilitat i la innovació en la mobilitat de les ciutats, pilars fonamentals en la visió de Moventia per a connectar persones i facilitar el desenvolupament econòmic.

Font fotografia: The new Barcelona post.