Skip to content

Comunicación > Actualidad

Miquel Martí a la jornada sobre mobilitat urbana de l’ACG
8 d’abril de 2021

El passat 7 d’abril, Miquel Martí, president de Moventia, va participar en l’esmorzar organitzat per ACG, Association for Corporate Growth, en el marc de el Círculo Ecuestre amb el tema de la “Mobilitat a la ciutat” com a eix.   Al costat de Miquel Martí,…

El passat 7 d’abril, Miquel Martí, president de Moventia, va participar en l’esmorzar organitzat per ACG, Association for Corporate Growth, en el marc de el Círculo Ecuestre amb el tema de la “Mobilitat a la ciutat” com a eix.

 

Al costat de Miquel Martí, van estar com a ponents: Mar Alarcón, Fundadora i CEO de Social Car i Timo Buetefisch, Cofundador i CEO de Cooltra. La sessió, moderada per Teresa Lloret, Sènior Partner de Kreab, es va desenvolupar en dos blocs entorn al tema de la mobilitat urbana: regulació del sector i projectes de creixement de les empreses del sector de la mobilitat.

 

Miquel Martí va fer èmfasi en que cal apostar per la mobilitat sostenible però tenint alternatives al vehicle privat. Va posar de manifest que és imprescindible invertir en transport públic i infraestructures en àrees metropolitanes com les de Barcelona. Així mateix, va dir que l’opció d’un sistema de peatge a l’entrada de la ciutat de Barcelona reduiria el vehicle privat i amb els recursos generats es podria impulsar el transport públic i les plataformes de mobilitat.

 

Per la seva banda, Mar Alarcón va destacar que la croada contra el vehicle privat a Barcelona és incomprensible en l’actual sistema de mobilitat. L’administració va per una banda diferent a les necessitats del sector, evidenciant l’absència d’un diàleg constructiu.

 

Timo Buetefisch va argumentar la necessària regulació del sector de la mobilitat però que per fer-ho són necessaris un model i un pla de mobilitat a futur, dissenyat a partir de la col·laboració publico-privada.

 

L’organitzador de la jornada, ACG, és la comunitat global d’empresaris i professionals més gran del món corporatiu, sense ànim de lucre, els seus interessos se centren en compartir experiències i relacions en el desenvolupament de les empreses. La seva fundació va ser a Estats Units, el 1954, i compta amb més de 13.000 membres organitzats en 55 chapters arreu del món. A Espanya va iniciar activitats el 2010.