Skip to content

Comunicación > Actualidad

La mobilitat, l’assignatura pendent a Cerdanyola del Vallès
13 de desembre de 2021

Potenciar la mobilitat col·lectiva a Cerdanyola és una de les principals conclusions dels ponents convidats als Diàlegs de Cerdanyola Empresarial. Una cita impulsada per Cerdanyola Empresarial, que enguany s’ha centrat en l’anàlisi de la mobilitat a la localitat. I ho ha fet de la mà…

Potenciar la mobilitat col·lectiva a Cerdanyola és una de les principals conclusions dels ponents convidats als Diàlegs de Cerdanyola Empresarial. Una cita impulsada per Cerdanyola Empresarial, que enguany s’ha centrat en l’anàlisi de la mobilitat a la localitat. I ho ha fet de la mà de Carlos Cordón, Alcalde de Cerdanyola del Vallès, Pere Puig, President de la Comissió d’Urbanisme, Infraestructures i Transport de la Cambra de Sabadell, i Jordi Castells, director d’Operacions de Moventis i gerent de Sarbus i Casas.

Tots ells coincideixen en la necessitat del treball conjunt dels agents estratègics del sector per millorar la mobilitat. En aquest sentit, Jordi Castells, apunta a l’objectiu d’aconseguir que convisquin les noves formes de desplaçar-se amb les tradicionals, i més concretament, a impulsar la mobilitat de Cerdanyola mitjançant el transport a demanda. “Una solució real que ha demostrat que multiplica per tres la demanda, tenint en compte que, actualment, a la comarca només el 13% dels desplaçaments entre municipis es fa en transport públic”, assenyala Castells.

Per un altre costat, el dèficit d’infraestructures de transport públic que pateix Cerdanyola és un altre aspecte a resoldre a favor d’una millor mobilitat. Els tres protagonistes del debat reivindiquen la construcció del Quart Cinturó per reduir la congestió de vies com la B-30.