Skip to content

Comunicación > Actualidad

La cultura és un tractor d’inversions i ens dona reputació com a país
13 de maig de 2021

Sílvia Martí, VP Corporativa, Comunicació Interna i Institucional de Moventia, ha participat en la trobada “La cultura com a dinamitzador de l’economia”, celebrada en el “Círculo Ecustre”, amb el suport de la Fundació Catalunya Cultura. La cita ha posat en relleu la importància de la cultura com…

Sílvia Martí, VP Corporativa, Comunicació Interna i Institucional de Moventia, ha participat en la trobada “La cultura com a dinamitzador de l’economia”, celebrada en el “Círculo Ecustre”, amb el suport de la Fundació Catalunya Cultura.

La cita ha posat en relleu la importància de la cultura com a factor fonamental per a la dinamització de l’economia i la generació d’ocupació i riquesa. Un aspecte sobre el qual Sílvia Martí s’ha mostrat ferma, destacant que: “la cultura és un tractor d’inversions i ens dona reputació com a país. Però, desafortunadament, el nivell d’inversió està molt per sota la mitjana europea”.

La seva afirmació feia referència a les dades d’inversió pública en cultura a Espanya, que actualment se situen en el 1,2% del pressupost, amb un impacte en el PIB espanyol d’un 3,4%, mentre que a Europa aquest impacte aconsegueix el 4,7%.

Durant el debat, la Silvia Martí també ha expressat la seva preocupació per la previsible dificultat que tindran les empreses culturals, especialment les més petites, per a poder accedir als fons Next Generation, que els permetin finançar projectes motors en el seu sector. “Em preocupa saber com s’articularà, quan, i quins seran els terminis. El sector cultural està patint molt i si les administracions no posen el suficient interès, continuarem tenint un gran problema en el món de la cultura”.

Unes declaracions a les quals s’han sumat la resta de participants de la taula rodona, moderada per Georgina Ferri, directora gerent del diari ARA, i protagonitzada per Ramón Agenjo, Vicepresident de la Fundació DammAnna Gener, CEO a Barcelona de Savills Aguirre Newman i Eusebio Güell, president de la Fundación Güell. Tots ells han coincidit en la urgent necessitat que té un país com Espanya per a aprovar una Llei de Mecenatge, un dels temes centrals de la política cultural de l’última dècada i que busca incentivar les donacions de capital privat a les activitats culturals.