Skip to content

Comunicación > Actualidad

Josep Maria Martí participa en la sessió sobre Mobilitat Sostenible de la Cambra de Comerç de Sabadell
22 de març de 2022

Josep Maria Martí, conseller delegat de Moventia i vicepresident executiu de Moventis, ha participat en la sessió sobre Mobilitat Sostenible a les empreses organitzada per la Cambra de Comerç de Sabadell, una trobada en la qual ha intervingut, també, Sergi Jiménez, Sales Manager de Circontrol….

Josep Maria Martí, conseller delegat de Moventia i vicepresident executiu de Moventis, ha participat en la sessió sobre Mobilitat Sostenible a les empreses organitzada per la Cambra de Comerç de Sabadell, una trobada en la qual ha intervingut, també, Sergi Jiménez, Sales Manager de Circontrol.

Han estat diversos els temes que s’han abastat durant la jornada en relació amb la mobilitat i la millora en la cura del medi ambient; la mobilitat de la Regió Metropolitana, la normativa vigent i les tendències provocades en els diferents sectors de la mobilitat.

Partint d’una anàlisi de la situació actual de la mobilitat dins de la Regió Metropolitana de Barcelona, s’ha destacat que la mitjana de desplaçaments de la població és de 21,83 per persona a la setmana. Dos de cada tres desplaçaments intermunicipals es realitzen en vehicle privat. Un milió de viatges al dia per entrar i sortir de Barcelona. És per això que s’ha de potenciar el transport públic, alhora que anar descarbonizando el parc de vehicles privats, a un ritme, possible i viable. Un parc format, a Catalunya, per 5,4 milions de vehicles dels quals, 3,5 milions són turismes, 889 miliars de motocicletes, 750 miliars de camions i 172 miliars d’autobusos, entre altres.

El transport amb autobús ocupa la tercera posició en la manera en què la ciutadania es desplaça, amb un total de 172.003 moviments en tota Catalunya i per darrere dels turismes, les motocicletes i els camions i furgonetes, sent el transport públic més estès. Josep María ha fet, també, esment a la carta del primer ministre britànic Boris Johnson en la qual iniciava dient :”I love busos”

En relació a la sostenibilitat, s’han abastat temes directament relacionats amb la normativa i l’entorn, així com la transició cap a una energia neta amb la desaparició del dièsel i la gasolina, i la presentació de diferents plans actius de recuperació, transformació i resiliència, promoguts, entre altres, pel Govern d’Espanya i la Generalitat de Catalunya.

Les tendències provocades en els diferents sectors de la mobilitat: Transport Públic, Transport Privat, Transport de Mercaderies i Mobilitat Activa i micromobilitat, ha estat un altre dels grans punts en els quals el CEO del grup ha fet especial èmfasi durant la conferència, així com en les tendències que mouen actualment tot el sector de l’automoció. 

Amb un èxit rotund en la sessió de mobilitat sostenible, la Comissió d’Aigua, Energia i Medi Ambient de la Cambra ja té previst una nova trobada que tindrà lloc el mes de maig per a seguir amb el segon cicle de conferències. Des de Moventia, continuem aportant el nostre gra de sorra per a promoure la mobilitat sostenible i una major cura del medi ambient en tots els nostres moviments.