Skip to content

Comunicación > Actualidad

Josep Maria Martí participa al Sant Cugat 2030: La ciutat del futur
3 de juny de 2022

Josep Maria Martí, vicepresident de Moventia i CEO de Moventis, ha participat aquest divendres 27 de maig en l’acte “Sant Cugat 2030: La ciutat del futur”; una sessió que ha tingut com a objectiu donar resposta als diferents reptes de creixement demogràfic, sostenibilitat i economia…

Josep Maria Martí, vicepresident de Moventia i CEO de Moventis, ha participat aquest divendres 27 de maig en l’acte “Sant Cugat 2030: La ciutat del futur”; una sessió que ha tingut com a objectiu donar resposta als diferents reptes de creixement demogràfic, sostenibilitat i economia durant els pròxims vuit anys a la localitat.

L’acte, celebrat a la Sala Clavé de “La Unió Santcugatenca”, s’ha dividit en tres ponències protagonitzades per experts que han obert debat per a entendre el futur de la ciutat. L’objectiu de l’esdeveniment ha estat dialogar amb experts i polítics sobre l’estat de la localitat i els reptes d’un futur imminent.

L’eix central de la jornada han estat les tres taules rodones. La primera s’ha basat en “La ciutat per a viure” i ha extret com a gran conclusió que “la diversitat és l’atractiu de les ciutats”.

Després d’un esmorzar relacional, ha arrencat el segon diàleg de la jornada: “Ciutat Sostenible”, una posada en comú sobre tot el que cal tenir en compte per a construir un ecosistema de ciutat més sostenible, apel·lant a les organitzacions a adquirir un rol més actiu, i en el qual ha participat Josep Maria Martí.

Durant el debat, s’han contemplat diferents temes d‘adaptació de la ciutat a tots els reptes i propòsits de l’agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, la igualtat, el consum i la producció responsable i l’acció climàtica.

Josep Maria Martí ha fet referència durant la seva ponència a la importància d’aprofitar els fons de la Unió Europea per a avançar cap a una economia i una societat més verda, demanant incentius perquè la societat i les empreses apostin pel vehicle elèctric, ja que només en l’àrea metropolitana es duen a terme 15 milions de desplaçaments (300.000 d’ells a Sant Cugat), i ha defensat l’energia nuclear com a font d’energia, així com la importància d’instauració de parcs eòlics.

La conclusió final de la segona taula rodona ha estat que Sant Cugat serà viable sempre que avanci cap a un ecosistema sostenible, propiciant un canvi de mentalitat que impliqui i englobi l’educació, la societat, les empreses i les administracions.

La tercera i última taula de debat, que ha posat el punt final a la jornada, ha tractat un altre dels temes clau en l’actualitat de la ciutat: el pol d’atracció econòmica. Aquest diàleg ha girat al voltant de com s’ha d’adaptar la localitat per a continuar sent un dels pols d’atracció de grans empreses, i també quins són els reptes que té la ciutat en el comerç de les petites i mitjanes empreses.