Skip to content

Comunicación > Actualidad

El servei de transport navarrès se situa segon d’Espanya, només per darrere del País Basc
19 de setembre de 2018

Els enquestats valoren amb un 87% d’aprovació l’estat de neteja i conservació dels vehicles i l’accés dels barris. El transport públic de Navarra acumula un 67% de satisfacció entre els enquestats enfront del 59% de la mitjana nacional, segons l’estudi realitzat per l’Observatori de Serveis…

Els enquestats valoren amb un 87% d’aprovació l’estat de neteja i conservació dels vehicles i l’accés dels barris.

El transport públic de Navarra acumula un 67% de satisfacció entre els enquestats enfront del 59% de la mitjana nacional, segons l’estudi realitzat per l’Observatori de Serveis Urbans (OSUR) a través d’una enquesta efectuada per Ipsos.

En aquest sentit, el que més valoren els navarresos en relació amb el transport públic és l’estat de neteja i conservació dels vehicles de transport públic i l’accés dels barris al servei de transport públic, tots dos amb un 87% d’aprovació. Tan sols el 10% dels enquestats es declaren insatisfets amb el servei, enfront del 22% de mitjana nacional.

Segons el Director General de OSUR, Ramiro Aurín, “Navarra té, en conjunt, els serveis públics municipals millor valorats d’Espanya pels seus ciutadans. El servei de transport se situa segon d’Espanya, només per darrera del País Basc. Els seus serveis són fonamentalment de gestió privada, i a la seva excel·lència, sens dubte contribueix l’alt nivell de renda dels seus habitants i un règim foral que reverteix adequadament en la qualitat de vida dels ciutadans”.

El Baròmetre OSUR és la primera enquesta de caràcter anual centrada a mesurar els índexs de satisfacció i l’evolució de la valoració ciutadana, en el seu rol de contribuents i usuaris, dels serveis públics municipals al nostre país.

La mostra d’alta representativitat i fiabilitat nacional, autonòmica i local contempla residents en les 30 ciutats més poblades del país (Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Zaragoza, Màlaga, Alcalá d’Henares, Alacant, Badalona, Bilbao, Cartagena, Còrdova, La Corunya, Elx, Gijón, Granada, L’Hospitalet, Jerez de la Frontera, Móstoles, Murcia, Oviedo, Palma de Mallorca, Las Palmas de Gran Canaria, Pamplona, Sabadell, Santa Cruz de Tenerife, Terrassa, Valladolid, Vigo i Vitòria) corresponents a 13 comunitats autònomes, amb 5.262 enquestats de 18 a 79 anys en el mes de juliol d’aquest any. El desenvolupament tècnic ha estat desenvolupat per IPSOS, sota la direcció dels experts de OSUR. A Navarra s’ha centrat a la ciutat de Pamplona.

Sobre OSUR

L’Observatori de Serveis Urbans és una plataforma pertanyent a l’Associació per l’Excel·lència dels Serveis Públics que vol convertir-se en altaveu de les opinions dels ciutadans sobre els seus serveis municipals. Volen defensar els interessos dels contribuents perquè rebin serveis d’excel·lència en els aspectes més quotidians de la seva vida diària, que són precisament els serveis que han de prestar els Ajuntaments. Des de OSUR posen el focus a analitzar com es presten els serveis de neteja, transports, aigua, il·luminació i altres serveis que depenen dels Ajuntaments.