Skip to content

Comunicación > Actualidad

Cinc nous autobusos híbrids per Lleida
23 de gener de 2019

Els autobusos urbans de Lleida estrenen cinc nous vehicles amb tecnologia híbrida de la marca Volvo, que permetran rejovenir la flota, formada per un total de 48 vehicles, i fer-la més sostenible, ja que amb aquestes incorporacions gairebé un terç dels autobusos urbans de Lleida…

Els autobusos urbans de Lleida estrenen cinc nous vehicles amb tecnologia híbrida de la marca Volvo, que permetran rejovenir la flota, formada per un total de 48 vehicles, i fer-la més sostenible, ja que amb aquestes incorporacions gairebé un terç dels autobusos urbans de Lleida tindran motors elèctrics.

Aquests nous vehicles van ser presentats a la ciutat el divendres 18 de gener, a l’aparcament de la Cuirassa, amb la presència del Paer en cap, Fèlix Larrosa, i per part de Moventis, el President Miquel Martí, el Vicepresident Josep Maria Martí, el Director General de Regular Joan Giménez i el Gerent d’Autobusos de Lleida, Carlos Soldevilla.

Amb aquestes noves incorporacions, la flota d’Autobusos de Lleida disposa ara de 13 vehicles híbrids (10 Volvo y 3 Vectia), d’un total de 48 vehicles. Les motoritzacions híbrides estan donant molt bon resultat tant d’estalvi d’emissions i consum -fins a un 30% menys de combustible, com de confort i manteniment. Els cinc nous vehicles substituiran altres cinc de motor dièsel, que ja s’havien quedat antics.

Els nous vehicles són totalment accessibles amb pis baix i sense cap escala, fet que facilita que hi puguin accedir persones amb problemes de mobilitat (gent gran, nens petits…). La inversió prevista en l’adquisició dels nous vehicles és d’1.630.000 euros, uns 326.000 euros per cadascun.

Aquests vehicles contribueixen a la revolució verda amb la qual la ciutat de Lleida està compromesa a la ciutat de Lleida. Els vehicles estan retolats amb la marca “Lleida en verd” per donar a conèixer aquesta aposta per la sostenibilitat. L’alcalde ha destacat que generen un 30% d’estalvi de combustible i contribueixen a reduir les emissions de CO2 a la ciutat, a més de tenir estàndards molt alts de confort.