Sherpa Capital, gestora de fons de capital privat enfocada a empreses de grandària mitjana, amb 300 milions sota gestió, anuncia l'entrada al capital de City Bike, empresa espanyola creada el 2014 pel Grup Moventia i referent en el mercat europeu de la micromobilitat, en concret en l'àmbit de l'operació de sistemes de bicicleta pública.

 

City Bike va ser fundada el 2014 com la divisió de micromobilitat del Grup Moventia, un dels líders nacionals del sector del transport, després de guanyar l'operació del sistema de bicicleta pública de Hèlsinki. Des de llavors, City Bike ha consolidat la seva posició com un dels referents europeus en aquest àmbit, operant a més a més en altres tres concessions a Finlàndia i el Perú.

 

City Bike destaca per la seva proposta única en el mercat europeu com a operador independent de bicicleta compartida, la seva excel·lent trajectòria en les concessions operades, així com una xarxa de partners tecnològics i comercials que permeten oferir una solució única i adaptable a les necessitats de mobilitat de les ciutats. Aquesta proposta de valor està recolzada per un excel·lent equip humà liderat per Jordi Cabañas, Director General de la companyia des de la seva fundació i prèviament director de l'àrea de SmartBikes d'una de les companyies líders històriques del segment de la bicicleta compartida.

 

A nivell sectorial, la bicicleta pública o compartida ofereix una alternativa de mobilitat urbana respectuosa amb el medi ambient i que permet reduir la congestió del trànsit a les ciutats. Aquest interès en la bicicleta compartida ha estat accentuat ara per la cerca de solucions de mobilitat ecològiques no massives i alternatives al transport privat i públic tradicional derivat de la situació de la COVID-19. Tot això, en conjunt amb l'atractiu de la proposta de CityBike, fa que compti amb unes notables perspectives de creixement.

 

En aquest context, l'entrada al capital de Sherpa Capital es produeix per a enfortir encara més la companyia CityBike i per impulsar amb encara major rapidesa el seu creixement del negoci internacional mitjançant la implementació de nous sistemes de bicicleta compartida.
En paraules de Jordi Cabañas, Director General de la divisió de bicicleta pública de Moventia, CityBike, “l'arribada de Sherpa a la nostra companyia consolida el nostre projecte de creixement internacional i ens deixa en una posició excel·lent per optar a implementar un gran nombre de sistemes de bicicleta compartida en ciutats d'Europa i Llatinoamèrica.”

 

Per a Miquel Martí Pierre, Director d’Expansió de Moventia, “és una satisfacció per a Moventia tenir l'oportunitat de continuar creixent en una de les nostres divisions estratègiques com ho és la bicicleta pública, ara de la mà de Sherpa Capital. És una nova oportunitat per al grup consolidar la marxa iniciada i la inversió realitzada en els últims 10 anys en el sector de la micromobilitat, clau per a qualsevol ciutat i país que faci apostes clares en nom de la mobilitat sostenible i complementària als models actuals”.

 

Per a Lars Becker, soci de Sherpa, “l'entrada de Sherpa en el capital de CityBike permetrà dotar a la companyia de recursos per executar el seu pla d'expansió i, addicionalment, servirà per fer costat organitzativament a l'equip directiu amb un focus en el desenvolupament comercial i l'escalabilitat del negoci. En tot aquest procés, a més, comptarem amb l'àmplia experiència de Moventia, la qual continuarà sent un suport d'altíssim valor en el desenvolupament de CityBike”.

L'operació ha comptat amb l'assessorament d'Arcano i Scala Legal com a assessors financer i legal, respectivament, de Moventia-CityBike i amb DLA Piper i KPMG com a assessors legal i financer de Sherpa.

21 de maig de 2020
0