Skip to content

Comunicación > Actualidad

El ‘Teaming’ de TCC Pamplona suma 18.000 € donats a projectes socials
12 de novembre de 2020

Malgrat la situació actual causada per la pandèmia, la solidaritat continua amb el suport a tres noves causes: l’Associació Navarresa d’Espina Bífida i Hidrocefàlia (ANPHEB), l’Associació per a la Lluita Contra les Malalties Renals (ALCER Navarra) i l’Associació contra la Fibrosi Quística a Navarra. Ja…

Malgrat la situació actual causada per la pandèmia, la solidaritat continua amb el suport a tres noves causes: l’Associació Navarresa d’Espina Bífida i Hidrocefàlia (ANPHEB), l’Associació per a la Lluita Contra les Malalties Renals (ALCER Navarra) i l’Associació contra la Fibrosi Quística a Navarra.

Ja són dotze projectes amb els quals treballadors i treballadores de TCC col·laboren a través de microdonacions d’un 1 € de les seves nòmines en tot just quatre anys. L’empresa, per part seva, dona 1 euro més per cada euro aportat per cada empleat o empleada que participa en la iniciativa.

Després de quatre anys en marxa, el ‘Teaming’ de TCC Pamplona acumula un total de 18.000 euros destinats a secundar, fins al moment, dotze projectes socials relacionats amb la salut. Els diners recaptats procedeixen de microdonacions d’1 euro de les nòmines de la meitat de la plantilla de la companyia, a les quals se suma també l’aportació de TCC Pamplona, que dóna 1 euro més per cada euro aportat per cada empleat o empleada que participa en la iniciativa. Unes aportacions que han continuat també en els últims mesos, malgrat la pandèmia causada per la Covid-19.

En aquesta ocasió, han estat tres entitats les beneficiàries de 4.500 euros aportats pel ‘Teaming’ de TCC Pamplona. Es tracta de l’Associació Navarresa d’Espina Bífida i Hidrocefàlia (ANPHEB), l’Associació per a la Lluita Contra les Malalties Renals (ALCER Navarra) i l’Associació contra la Fibrosi Quística a Navarra.

La conductora Mª Victoria Barrios va ser qui va presentar per a la seva votació a l’Associació Navarresa d’Espina Bífida i Hidrocefàlia (ANPHEB), que va sorgir l’any 1991. Des de llavors, com a mostra aquest vídeo, l’associació ha desenvolupat activitats de sensibilització sobre la malaltia, compta amb una aula d’atenció primària i estimulació multisensorial, i també amb serveis com l’atenció psicològica, fisioteràpia, psicopedagogia, i un taller de musicoteràpia.

Amb els diners donats pel ‘Teaming’ de TCC Pamplona realitzaran un taller sobre medicina natural que permeti identificar herbes medicinals que puguin pal·liar alguns dolors de persones afectades per la malaltia, així com reduir l’ús de fàrmacs.

D’altra banda, Sílvia de la Nava va ser qui va presentar per a la seva votació a l’Associació per a la Lluita Contra les Malalties Renals (ALCER Navarra). Aquesta associació va néixer l’any 1977 per a ajudar, assessorar i informar els pacients renals de Navarra sobre la seva malaltia i tractar de promoure activitats per millorar la seva qualitat de vida, tal com comenten en aquest vídeo. ALCER Navarra també s’ocupa de la sensibilització en l’àmbit de la donació d’òrgans per al trasplantament a persones en estadis avançats d’insuficiència renal.

L’aportació del ‘Teaming’ de TCC Pamplona s’ha destinat a la campanya ‘Suma’t a la vida’, que planteja dignificar al pacient renal i a la seva família retornant-los el seu estatus dins de la societat, com a membres actius i participatius.

I el conductor Alberto Somovilla va triar a l’Associació contra la Fibrosi Quística, que a Navarra porta més de 30 anys dedicada a reforçar i complementar les cures necessàries per a les persones que pateixen aquesta malaltia i les seves famílies, així com millorar la seva qualitat de vida. La fibrosi quística és una malaltia crònica, hereditària i degenerativa que representa un greu problema de salut, ja que afecta principalment els pulmons i al sistema digestiu.

Gràcies a l’aportació del ‘Teaming’ de TCC Pamplona, l’Associació Contra la Fibrosi Quística podrà continuar amb el seu programa de suport, informació social, orientació, assessorament en recursos i prestacions i formació, tant als afectats com a les seves famílies a nivell individual, familiar i grupal. Així s’explica en aquest vídeo.

18.000 euros de solidaritat per a projectes de salut

Amb aquestes tres aportacions (que sumen ja dotze en quatre anys), el ‘Teaming’ de TCC Pamplona acumula ja 18.000 euros donats a través d’aquesta iniciativa. La Fundació Síndrome de Dravet va ser la primera a rebre 1.500 euros el febrer de 2017, després de ser el projecte més votat pels treballadors i treballadores de TCC que participaven. Pocs mesos més tard, el ‘Teaming’ de TCC va lliurar un altre xec per valor de 1.500 euros a l’Associació Eunate Elkartea i un altre per ‘Ayudamos a Nerea-Nereari Iaguntzen’.

El 2018 va ser el torn per a tres altres projectes, amb 1.500 euros per a cadascun: i les associacions ADHI, ADELA i ADACEN. Ja el 2019 es van unir l’Associació GERNA, l’Associació Navarresa d’Autisme (ANA) i l’associació Navarresa contra el càncer (AECC).