Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia rep un reconeixement de la Generalitat
19 de gener de 2017

Des de 2014, Moventia col·labora amb diversos centres educatius catalans per afavorir la integració dels joves en el món laboral. Un 20% dels estudiants que realitzen la seva formació pràctica a les diverses empreses i tallers del grup Moventia acaben entrant a formar part de…

  • Des de 2014, Moventia col·labora amb diversos centres educatius catalans per afavorir la integració dels joves en el món laboral.
  • Un 20% dels estudiants que realitzen la seva formació pràctica a les diverses empreses i tallers del grup Moventia acaben entrant a formar part de l’empresa.

Moventia, grup empresarial català dedicat a la mobilitat, ha estat reconeguda per la Generalitat de Catalunya com una de les empreses més compromeses amb la formació professional dual al Vallès Occidental. De mans de la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, la companyia ha rebut un distintiu que la reconeix com a companyia 100% implicada en aquest programa de formació. En el context actual de crisi i precarietat laboral, la companyia amb seu a Sant Cugat del Vallès considera la FP dual com un model educatiu innovador que ofereix als joves la possibilitat d’endinsar-se aviat en el món laboral i aprendre un ofici. Des de 2014, Moventia ha acollit una vintena de joves, que han pogut realitzar la seva formació pràctica en alguna de les empreses i tallers del grup. En un 20% dels casos les pràctiques han donat lloc a un contracte laboral, que els ha permès continuar creixent a l’empresa.

A més del reconeixement autonòmic, Moventia també va ser reconeguda el passat mes de setembre per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), per ser l’empresa que ha tingut un paper més rellevant en la integració dels alumnes de màster i de la carrera d’Administració i Direcció d’Empreses de l’EUNCET Business School de Terrassa, centre vinculat a la mateixa universitat.

Defensor d’un model estès als països del nord d’Europa, Miquel Martí, president de Moventia, confirma el llarg compromís de la companyia amb l’ensenyament dels més joves. ‘Moventia s’ha fixat com a estratègia seguir col·laborant any rere any en la FP Dual dels estudiants de Catalunya, per tal de donar opcions de desenvolupament i de treball a les properes generacions”, ha afirmat.

La FP Dual es diferencia de la formació professional convencional perquè combina la formació teòrica, que s’ensenya en els centres educatius amb la formació pràctica que es realitza directament amb l’empresa. Aquest tipus d’ensenyament permet als estudiants aplicar la teoria apresa en un entorn professional real. A Catalunya, el curs 2015-2016 van participar en FP Dual més de 5.000 alumnes de 152 centre educatius i un miler d’empreses.

Moventia és un grup empresarial dedicat des de 1923 a la mobilitat i que posseeix una oferta global i complementària de transports col·lectius, productes i serveis d’automoció. En total, Moventia transporta més de 100 milions de passatgers l’any en el territori català i la resta d’Espanya i distribueix més de 16.000 vehicles anuals nous i d’ocasió de les seves 18 marques. Amb seu a Sant Cugat del Vallès, el grup Moventia compta amb un total de 2.300 treballadors.