Skip to content

Comunicación > Actualidad

8 anys afavorint noves oportunitats a persones en situació de sense llar
21 de gener de 2025
TRAM i Moventia treballen en aliança amb Sant Joan de Déu per facilitar l’accés al transport públic a persones i famílies en situació de vulnerabilitat a través de la donació de 60.000 euros anuals.

En 8 anys, han pogut rebre suport més de 4.200 persones ateses a Sant Joan de Déu Serveis Socials, que han pogut accedir a formacions i propostes laborals i han pogut millorar la seva xarxa relacional.

Per 8è any consecutiu, Moventia i TRAM renoven el seu compromís amb les persones sense llar amb una donació de 60.000€. Aquesta aportació fa possible l’accés al transport públic de les persones ateses a Sant Joan de Déu Serveis Socials.

L’accés al transport públic és un factor essencial perquè les persones puguin accedir a serveis públics, com la sanitat i l’educació, així com a una feina, mantenir la xarxa relacional (familiar i social) o accedir a activitats d’oci i cultura. L’accés al transport públic a grans ciutats com Barcelona, o les de la seva àrea metropolitana, és indispensable per poder circular lliurement i poder assolir noves oportunitats.

Gràcies al projecte “Accés a la mobilitat per a les persones sense llar” finançat per Moventia i TRAM, durant el passat 2023 prop de 650 persones ateses per Sant Joan de Déu Serveis Socials han pogut accedir al transport públic. La xifra puja a més de 4.200 persones en total des que es va iniciar el projecte al 2017.

Empreses socialment responsables

Des de fa 8 anys, Moventia i TRAM donen suport al projecte dins del marc de les seves actuacions com a empreses socialment responsables. Aquesta col·laboració permet finançar gairebé la totalitat del cost anual del projecte, facilitant així l’accés al transport públic a les persones ateses a diversos programes socials de Sant Joan de Déu. Des de la seva fundació, tant Moventia com TRAM han demostrat un compromís ferm amb les persones, no només amb els seus treballadors i treballadores, sinó també amb els usuaris dels seus serveis i la ciutadania en general. En línia amb l’ODS 17, ‘Aliances per aconseguir objectius’, ambdues empreses desenvolupen programes propis i col·laboren amb entitats i fundacions sense ànim de lucre, com en aquest cas, per fomentar una societat millor i contribuir a millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables.

Una aliança que transforma vides

En l’acte de renovació del conveni entre Moventia, TRAM i Sant Joan de Déu han participat la vicepresidenta Corporativa, Comunicació Interna i Institucional de Moventia, Sílvia Martí; el director general de TRAM, Humberto López Vilalta; el director de Sant Joan de Déu Serveis Socials – Barcelona, Salvador Maneu; i el director de l’Obra Social Sant Joan de Déu – UTI, Juanjo Ortega.

Durant la conversa s’ha posat de manifest com l’accés al transport públic és un element transformador en la vida de les persones. Dona l’oportunitat d’accés a feines i a formacions o construir una xarxa social, a la mida de cada persona, fet indispensable pel poder assolir els propis objectius vitals. En el cas de les persones sense llar, aquest assoliment és indispensable per revertir la seva situació i poder construir una vida digna. Segons les dades del darrer any, s’ha pogut observar com el 87% de les persones que han sortit dels programes assistencials ho han fet amb una font d’ingressos econòmics i un 44.5% amb feina.

Innovació en l’acompanyament a persones sense llar

Durant la trobada de Moventia i TRAM per la renovació de l’acord, han pogut visitar les obres d’Hort de la Vila 2.0, un projecte innovador que es posarà en marxa durant el primer semestre de 2025 i que suposa un avenç en l’acompanyament a persones sense llar. Suposa la transformació d’habitacions individuals en apartaments que afavoreixen l’autonomia; i que la persona atesa mantingui un acompanyament professional individual, alhora que es fomenta la convivència amb els veïns i veïnes del mateix edifici fet que impacta directament en la soledat no desitjada i el desenvolupament de xarxes de suport. Hort de la Vila 2.0 consta en la seva primera fase de 27 mini apartaments que permetran un espai de recuperació a 27 persones en situació de sense llar. Amb les futures fases s’assolirà la construcció de 100 apartaments. Les persones ateses a Hort de la Vila 2.0 seran beneficiaries del projecte d’accés al transport públic finançat per Moventia i TRAM.