Skip to content

Comunicación > Actualidad

Moventia, exemple de cultura inclusiva en l’empresa, participa a l’esdeveniment promogut per la Fundació Integralia i BOTH People & Comms
11 de juny de 2024
La multinacional familiar experta en mobilitat, amb Teladoc Health, va donar a conèixer el seu lideratge en la responsabilitat social corporativa.

Sílvia Martí, vicepresidenta corporativa de Moventia, va participar el passat 15 de maig en l’acte sobre Diversitat i Inclusió organitzat per la Fundació Integralia, que promou la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat, i l’agència de comunicació BOTH People & Comms.

L’acte, que es va celebrar a porta tancada per als clients de l’agència, va comptar amb la participació de la directiva de Moventia i de Jorge Soravilla, HR director de la delegació espanyola de l’empresa multinacional de telemedicina i atenció mèdica virtual amb seu als Estats Units, Teladoc Health. . La moderació va ser a càrrec de l’Elena Jacinto, directora del CEE Fund Integralia Sant Just. També van ser presents en Javier de Oña, subdirector de la Fundació Integralia, i la Cristina Salvador, fundadora de BOTH People & Comms.

En el marc del seu parlament, la Sílvia Martí va exposar el compromís de RSC de Moventia amb les persones, la integració i la diversitat, especialment davant un dret tan bàsic com és l’accés a la mobilitat universal. Regint-se a la temàtica de l’acte, la vicepresidenta corporativa de Moventia va detallar que “l’enfocament cap a la diversitat, la inclusió i la discapacitat en les empreses com la nostra és adoptar una cultura organitzacional que valori i integri la diversitat en totes les seves formes”. Així mateix, va tirar una llança per una cultura “centrada en la creació d’un entorn laboral inclusiu i accessible per a tots els empleats, sense prejudicis de les seves capacitats”.

Per a exemplificar la manera d’actuar de la companyia, la Sílvia Martí va presentar estratègies clau per a fomentar la diversitat, la inclusió i la integració de persones amb discapacitat. Aquestes estratègies inclouen promoure un lideratge inclusiu, crear i aplicar polítiques i pràctiques inclusives, capacitar als empleats, fer adaptacions per a persones amb discapacitat, fomentar la diversitat en la contractació i crear un entorn de treball accessible.

Per a reflectir aquestes pràctiques, la Sílvia Martí va posar en valor el servei exemplar i pioner dut a terme per Moventis TCC fa ara més de 30 anys, coincidint amb els

Jocs Olímpics de Barcelona 92. La companyia va iniciar la seva activitat desplaçant als atletes paralímpics i de manera posterior va fer extensiu aquest servei per a les persones amb disminucions físiques o psíquiques. “Va ser un servei únic i innovador i un punt d’inflexió en la sensibilització i la consciència de l’empresa per a la inclusió i la diversitat en la mobilitat, sobretot amb el transport públic”, va assegurar la vicepresidenta corporativa de Moventia. A més, va argumentar que “aquest tipus d’iniciatives continuen vigents avui dia, ja que l’empresa ha incrementat la seva flota de 17 a 50 vehicles adaptats per a persones amb discapacitats i transporta prop de 200.000 viatgers a l’any amb aquests serveis especials”.

Finalment, la Sílvia Martí va posar en valor un dels programes més interessants d’inclusió laboral de persones amb discapacitat que duu a terme el grup: SOC Mobilitat, l’empresa que desenvolupa i implementa la tecnologia de pagament sense contacte en el transport públic de Catalunya (T-Mobilitat). La directiva va expressar que, “gràcies a l’experiència amb DKV i als aprenentatges fets amb la Fundació Integralia, s’ha pogut fer l’acompanyament i el procés pedagògic necessaris per als equips de treball” “Avui dia a SOC tenim 48 persones treballant en el contact center, de les quals un 40% són persones amb alguna discapacitat”. “Estem contents i satisfets del reconeixement que rebem des de Integralia, com un projecte molt rellevant en la inclusió directa de 22 persones a SOC Mobilitat en l’inici del projecte l’any 2021”, va afegir.

Com a conclusió, la Sílvia Martí va valorar molt positivament que “la combinació d’empleats amb i sense discapacitat facilita la integració i la cultura de sensibilització de l’empresa, incrementant així la importància de la inclusió i contribuint a la integració de les persones en el món laboral”. Una vegada conclosa la taula rodona, els assistents i directius de les àrees de sostenibilitat, responsabilitat social corporativa i recursos humans de les companyies convidades, van tenir oportunitat de dialogar amb els ponents amb l’objectiu de posar en valor el contingut de la xerrada. Per a Moventia va ser, sens dubte, una gran oportunitat de compartir el seu lideratge en l’àrea de la responsabilitat social corporativa, i un enorme plaer servir com a exemple per a la resta de les empreses que van acudir a la jornada.