Serveis de Bicicleta Pública

Com a operador de transport públic, conscient de la importància de la intermodalitat entre els diferents mitjans de transport d'una ciutat i del transport sostenible, Moventia comença la seva aposta estratègica pel servei de Bicicleta Pública l'any 2011.

Moventia ha establert acords de col·laboració amb els principals proveïdors de sistemes de bicicleta pública a nivell mundial, destacant la col·laboració amb Smoove (www.smoove.fr), principal proveïdor de bicicleta pública francès.

A partir d'aquesta col·laboració, Moventia ha desenvolupat sistemes de bicicleta pública així com projectes de lloguer de bicicletes turístiques:

  • L'any 2013, primera instal·lació de sistema de bicicleta elèctrica en la principal estació d'autobusos interurbans de Barcelona, anomenat BCNBike
  • A l'octubre de 2015, es va adjudicar juntament amb Smoove del servei de Bicicleta Pública per a la ciutat d'Hèlsinki a Finlàndia (1.500 bicicletes i 150 estacions). Més informació en Citibikefinland.fi
  • Al maig de 2017, Moventia s'ha adjudicat el servei Públic de Bicicletes de la ciutat de París a França, al costat dels seus socis Smoove i Indigo, han donat nom a la marca Smovengo, els quals gestionaran 23.000 bicicletes i 1.800 estacions, durant 15 anys.
  • A l'octubre de 2017, Moventia i Smoove es van adjudicar el servei Públic de Bicicletes d'Espoo, una altra ciutat Finlandesa.

 

Smovengo - Vélib, el bicing de París

 

Moventia, a través del consorci Smovengo, que inclou també a les empreses franceses Indigo, Mobivia i Smoove, ha estat oficialment declarat adjudicatari del contracte per gestionar Vélib’, el servei públic de préstec de bicicletes de la regió metropolitana de París, amb 23.000 bicicletes i 1.800 estacions.

CityBike Finland, el bicing de Helsinki

Moventia i Smoove, empresa francesa líder en sistemes de compartició de bicicletes, han unit esforços i capacitats per proporcionar la millor solució de bicicleta pública per a la ciutat d'Hèlsinki. Gràcies aquesta col·laboració, CityBike Finland es va fer amb el contracte de bicicleta de ciutat d'Hèlsinki de deu anys que es va signar al desembre de 2015 entre HKL i el consorci entre Moventia i Smoove.

El servei de bicicletes compartides d'Hèlsinki respon a una solució clau en mà amb la finalitat d'oferir als ciutadans d'Hèlsinki el servei de bicicleta pública més avançat del món, amb un abast del servei d'1.500 bicicletes i 150 estacions.

A partir de 2018, Moventia gestionarà el servei del transport públic de bicicletes d'una altra ciutat Finlandesa, Espoo. City Bike Finland gestionarà fins al 2025 un servei públic amb 700 bicicletes i un total de 70 estacions, que podran ampliar-se fins a 1050 i 85, respectivament només per a la ciutat de Espoo.

Cap

Movento - Els nostres serveis

Cap

Moventis - Els nostres serveis