El medi ambient necessita la implicació de tots

En Moventia som conscients de la importància de la protecció dels recursos naturals i ens comprometem a protegir el Medi Ambient ja que d'aquest depèn la nostra qualitat de vida actual i la dels nostres successors.

A Moventia innovem en la introducció de tecnologies netes i en els serveis de movilitat amb un 15% dels autobusos elèctrics, híbrids i de gas natural

Per tant, som experts en:

  • Sistemes de conservació per a allargar la vida útil dels vehicles
  • Projectes de regeneració a mitja vida útil
  • Implantació de sistemes de monitoratge de la conducció
  • Auditories i plans de reducció de consums i emissions
  • Estudis de viabilitat d'hibridització de les xarxes de busos
  • Plans de reducció de residuus
  • Plans de gestió i tractament de combustibles per a ser més eficients
  • Certificacions relacionades amb la qualitat i el medi ambient

Millors pràctiques

Des de Moventis s'ha realitzat un pla de sensibilització i millora tecnològica a causa de la preocupació per l'estalvi energètic, la reducció d'emissions de gasos a l'atmosfera i l'estalvi de costos. Així, el pla d'accions per a la millora d'aquests tres efectes consta de: cursos de millores de conducció econòmica, estudis en l'ús d'olis sintètics per a la lubricació del motor amb la col·laboració de Mobil España, realització d'operacions de demostració del combustible Dièsel-Bi, d'origen vegetal, experimentació de l'autobús ecològic amb tracció elèctrica integral i correcció de capçals de bombes inyectoras.

Eficiència energètica

En algunes de les instal·lacions del grup, en les dues àrees de negoci i on ha estat possible, Moventia ha fet una clara aposta i invertit en la implantació de panells fotovoltaics que proporcionen una reducció de la despesa d'energia elèctrica, a més de ser sistemes nets i no danyar el medi ambient. Moventia va iniciar en 2009 un procés de millora contínua enfocat a l'estalvi energètic, en el qual continua immers. Durant aquests anys s'han dut a terme múltiples accions en pro respecte del medi ambient i la millora de l'eficiència energètica i de costos en el grup i en cadascuna de les unitats operatives.

Gasinera de Montbéliard

Moventis ha impulsat la primera estació de proveïment de carburant de gas natural comprimit a la regió de Pays de Montbéiard (França) tenint dispensadors per a la pròpia flota d'autobusos urbans i dispensadors d'ús particular.

Les bicicletes, un transport en creixement

Un mitjà de transport 100% sostenible és la bicicleta. En Moventis disposem de diverses operacions d'aquest servei en localitats nacionals i internacionals. Mitjançant una APP i a partir del pagament d'una quota, l'usuari pot agafar i deixar la bicicleta en qualsevol de les estacions habilitades per a això. 

Part de la flota són bicicletes elèctriques

Una línia 100% elèctrica

La línia d'universitat de Pamplona, operada per TCC, ha estat la primera línea100% elèctrica per càrrega d'oportunitat de l'estat Español mitjançant pantògrafs. La recàrrega es realitza en el final de la línia aprofitant l'espai de temps entre expedicions.

Els 6 nous autobusos Vectia CAF ‘Veris.12 Fast Charge’ tenen unes dimensions de 12 metres de llarg per 2,55 d'ample. Disposen d'una doble rampa (elèctrica i manual) que permet pujar a bord les persones que viatgen en cadira de rodes. A més, permet connectar-se a internet mitjançant una xarxa Wifi.

Emovement

Emovement és l'impulsor de l'arribada del cotxe elèctric al mercat espanyol. La seva comercialització entra de ple en una de les mesures encaminades a frenar el canvi climàtic. Seguint el pla Pla Integral del Vehicle Elèctric, Emovement va apostar per oferir al mercat espanyol una gamma de productes que cobrís aquestes necessitats: cotxes (Reva), motos (Vectrix) i furgonetes (Beepo).

Carsharing

​Moventia va ser accionista i impulsor del primer sistema de carsharing Catalunya, Carsharing, S. A. Avancar. El carsharing és un concepte modern de mobilitat, que promou la utilització racional dels mitjans de transport i que ofereix la possibilitat d'utilitzar el cotxe quan es necessita sense haver de ser el propietari afavorint la reducció de costos individuals i socials. 

Va oferir els seus serveis des de 2005 sent la primera empresa a fer-ho a Espanya.

Cap

Movento - Els nostres serveis

Cap

Moventis - Els nostres serveis